Russell: Ha mindent jól csinálunk, a Ferrarik előtt lehetünk az időmérőn - F1VILÁG.HU

Russell: Ha mindent jól csinálunk, a Ferrarik előtt lehetünk az időmérőn

A miami nyitóedzésen a leggyorsabb volt, a második gyakorlást azonban csak a 15. helyen zárta George Russell. A Mercedes versenyzője mégis azt gondolja, ha mindent jól csinálnak, ők lehetnek a második erő a Red Bull mögött.

Mint a legtöbb csapat, a Mercedes is megszenvedte pénteken a miami versenypálya vadonatúj aszfaltját, így nem is ment simán az istálló nyitónapja az amerikai versenyhelyszínen. Russell azt mondja, a közepes keverékű gumikkal egészen versenyképesnek tűnt az autó, a lágy gumikon azonban valamiért nem működött megfelelően. A brit tehetség úgy érzi, ezen változtatni tudnak szombatra, így jóval versenyképesebbek lehetnek az időmérőn – és remélhetőleg a vasárnapi futamon is.

„A nyitónap egyáltalán nem volt más, mint tavaly ugyanitt. 2022-ben mi voltunk a leggyorsabbak pénteken, de aztán szombaton kiestünk a Q2-ben. Idén még edzés közben is változtattunk az autón. Az első edzés elég kusza volt, de a leggyorsabbak lettünk végül. A második tréningen erősnek éreztem magam a közepes keveréken, de amikor feltettük a lágy gumikat, az autó nem működött. Egy kicsit értjük is ennek okát, és szerencsére van időnk arra, hogy javítsunk a helyzeten szombatra” – fogalmazott a fiatal versenyző.

 

„Azt gondolom, a vasárnapi versenyt illetően lesz néhány kérdőjel. A pályát újraaszfaltozták idén, ám mégsem nyújt olyan teljesítményt, mint más helyszínek. Ez bizonyos tekintetben király, de a versenyzés nehéz lehet rajta. Nem engedheted meg magadnak, hogy lemenj az ideális ívről, mivel minden tapadás eltűnik.”

Russell szerint a Mercedes képes lehet arra, hogy megelőzze közvetlen riválisait, a Ferrarit és az Aston Martint a mai időmérőn.

„Ami a szombatot illeti, ha minden rendben megy, nem látom okát annak, miért ne lehetnénk a Ferrari és az Aston Martin előtt. Ahogy az első négy versenyhétvégén is láttuk, nagyon szoros a küzdelem a három csapat között. Ha sikerül mindent maximalizálni, annak meglehet a jutalma, és eléjük ugorhatunk. Tudjuk, hogy van bennünk potenciál, de fejlődnünk kell szombatra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Ha mindent jól csinálunk, a Ferrarik előtt lehetünk az időmérőn
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!