Russell hálás, hogy Leclerc tisztán játszott a végén - F1VILÁG.HU

Russell hálás, hogy Leclerc tisztán játszott a végén

Küzdelmes versenyt futott a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a Mercedes Forma-1-es csapatának versenyzője, George Russell, aki 3. helyének köszönhetően bebiztosította a bajnoki ezüstérmet a német istálló számára.

Russell a 4. helyről indulva vágott neki az abu dhabi versenynek, a hajrában pedig óriási csatát vívott Sergio Perezzel, aki egy korábbi incidens miatt végül 5 másodperces időbüntetést kapott. A mexikói a verseny utolsó szakaszában el tudott menni Russell mellett, később pedig elengedte őt maga mellett Charles Leclerc, aki taktikus versenyzéssel próbálta megszerezni a konstruktőri 2. helyet a Ferrari számára.

Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy Perez Russell előtt maradjon a végén — így a dobogó legalsó fokára a Mercedes brit pilótája állhatott fel, a bajnoki ezüstérmet így a német csapat szerezte meg.

„Rengeteget jelent ez oly sokak számára a brackley-i és brixworth-i gyárakban, nagyon keményen dolgoztak azért, hogy elérjük ezt ebben a kihívást jelentő szezonban” — mondta a leintés után Russell. „Néhányszor cserben hagytam őket az idei évben, szóval örülök, hogy most nem okoztam csalódást.”

„Szoros volt volt Checóval a végén, azt hittem, Charles fel fog majd tartani, de tisztelet illeti azért, hogy tisztán játszott.”

„A második garnitúra kemény gumikon jöttem vissza a bokszból, Checo pedig a semmiből jött, nagyszerű volt a tempója. Nagyon feszült küzdelem volt a végén, mivel a gumik elkezdtek fogyni, de örülök, hogy sikerült bebiztosítani a 2. helyet a csapat számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!