Russell: Hálás vagyok, hogy Hamilton nem vonult vissza - F1VILÁG.HU

Russell: Hálás vagyok, hogy Hamilton nem vonult vissza

HIRDETÉS
George Russell szerint sok támadástól megvédte őt Lewis Hamilton, amikor a 2021-es szezonzáró után is a Mercedes pilótája maradt, különben őt okolták volna a csapat visszaeséséért.
Mercedes-AMG F1 W13 E Performance Launch - Lewis Hamilton and George Russell

A 25 éves brit pilóta a 2022-es szezonban csatlakozott a Mercedes istállójához, ami finoman szólva sem alakult könnyen számára. A csapat új autója messze elmaradt az elvártaktól, így a Mercedes két pozíciót rontva csak a harmadik helyen zárta a világbajnokságot. Russell úgy érzi, ha Lewis Hamilton ezt megelőzően a visszavonulás mellett dönt, a nagyközönség őt okolta volna a Mercedes leromlott teljesítménye miatt.

„Számomra aranyat érő lehetőség, hogy Lewis csapattársa lehetek. Bizonyos szempontból ez megmentett engem, mert ha visszavonult volna, amikor a csapathoz csatlakoztam, akkor engem okoltak volna a visszaesésért. Mostanra viszont azt érzem, bizonyítottam a világnak. Megmutattam, hogy mire vagyok képes, így ilyen jellegű teher már nem nehezedik rám.”

A tavalyi szezon végül a nehézségek ellenére is pozitívan alakult Russell számára, hiszen Hamiltonnal ellentétben képes volt futamgyőzelmet szerezni a Mercedes lesajnált autójával, ráadásul a világbajnoki összetettben a csapattársa előtt végzett. Ezzel Jenson Button és Nico Rosberg után a harmadik F1-es pilótává lépett elő, aki képes volt megegyező autóval legyőzni Hamiltont. Mindez azonban őt nem foglalkoztatja túlzottan, őt csak az első helyezés hozza lázba.

„Nem foglalkoztat semmilyen statisztika, vagy az, hogy Lewis szintjét hozzam. Úgy érzem, ezt már tavaly teljesítettem. Micsoda lehetőség a valaha volt legnagyobb ellen versenyezni!” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Hálás vagyok, hogy Hamilton nem vonult vissza
Licitálj a Verstappen által dedikált versenyfelszerelésre! 
McLaren-uralom az időmérő előtt a Hungaroringen!
Red Bull: A versenyzői kérdés nyitott 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!