Russell: Hamilton és én is támogattuk a fejlesztési irányt - F1VILÁG.HU

Russell: Hamilton és én is támogattuk a fejlesztési irányt

Nincs ujjal mutogatás a Mercedes Forma-1-es csapatánál a kiábrándítóan alakult idénykezdet miatt – mondja az istálló fiatal pilótája, George Russell, aki szerint most mindenki azon dolgozik, hogy visszacsinálják azt, amit elszúrtak a télen.

A kudarcokkal teli 2022-es szezon után a Mercedes győzelmi reményekkel vágott neki az új idénynek, hamar kiderült azonban, zsákutcába jutott W14-es kódjelű versenyautójával, és drasztikus változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy újra az élen csatázhassanak. A Mercedesnél már most gőzerővel dolgoznak azokon a fejlesztéseken, melyek a remények szerint újra jó irányba terelik majd a csapatot – a javulás azonban nem fog egyik napról a másikra megtörténni, így gyötrelmes időszak elé néz a német csapat.

Azt már egyértelműen elismerik az istállónál is, hogy hibás döntéseket hoztak versenyautójuk koncepcióját illetően, George Russell azonban azt mondja, ezért mindenkinek vállalnia kell a felelősséget, és nincs ujjal mutogatás házon belül.

„Azt gondolom, sokan elfogadták, hogy ezek a döntések nem voltak megfelelőek, de senki sem mutogat a másikra, és hibáztat ezekért a döntésekért, melyeket a legjobb szándék vezérelt a rendelkezésre álló információk alapján” – mondta a brit versenyző. „Ha egy autó koncepciójáról beszélünk, illetve olyan döntésekről, melyek alapján egy 2000 főt számláló csapat elindul egy irányba, az soha nem egyemberes.”

„Megvan a mintegy hat technikai vezető, akik összedolgoznak azon tudás alapján, amellyel mindenki rendelkezik az alattuk dolgozókkal együtt, azon tudás alapján, amelyet mi, versenyzők is hozzáteszünk a szimulátorban elvégzett munkánk alapján. Ezek a döntések mindenkin átmennek, és tulajdonképpen mindenki egyetért velük.”

Bár Lewis Hamilton a kiábrándító bahreini idénynyitó után arról beszélt, a Mercedes nem hallgatott rá, amikor elmondta a véleményét az autó fejlesztésével kapcsolatban, Russell most azt állítja, mindkét pilóta tisztában volt a tervezett iránnyal, és egyet is értett azzal.

„Mi, Lewis és én is tisztában voltunk a koncepcióval, és úgy hittük, hogy ez a jó irány. De csapatként nyilván elvétettünk valamit a tél folyamán, és keményen dolgozunk azon, hogy ezt most visszacsináljuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!