Russell Hamilton minden trükkjére figyel, de másolni senkit nem akar - F1VILÁG.HU

Russell Hamilton minden trükkjére figyel, de másolni senkit nem akar

HIRDETÉS
Idén George Russell élvezheti azt a luxust a Forma-1-ben, hogy egy hétszeres világbajnokot tudhat csapattársaként. A helyzetből igyekszik minél többet tanulni, miközben tudja, hogy a legsikeresebb sportolók saját magukra építenek.
Mercedes-AMG F1 W13 E Performance Launch - Steve Etherington George Russell Lewis Hamilton

George Russell 2022 elején csatlakozott a Mercedes istállójához, ahol Valtteri Bottast váltva a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont kapta meg csapattársként. A mélyvíz tehát garantált volt a 24 éves brit számára, akinek a világ egyik legjobbja mellett kell most bizonyítania. Mint fogalmazott, a csapatváltás kapcsán természetesen nagy nehézségekre számított, az eredményei azonban nem azt tükrözik, hogy megszenvedne a beilleszkedéssel. Hamiltonhoz képest gyorsabban alkalmazkodott a Mercedes idei autójához, így jelenleg 19 ponttal többet jegyeznek a neve mellett.

„Nyilván jobb hatással volt a magabiztosságomra, mintha hátrányban kezdem volna a szezont. Az utóbbi évek egyértelművé tették, hogy mennyire nehéz egy olyan csapathoz csatlakozni, ahol a garázs másik oldalában egy beérett pilóta foglal helyet. Elvégre ez Lewis felségterülete. Tíz éve itt van és számtalan világbajnoki címet szereztek együtt, szóval sose gondoltam, hogy könnyű lesz” – magyarázta Russell.

A korábbi évekkel ellentétben a Mercedes aktuális párosa megosztja egymással az adatait annak érdekében, hogy csapatként minél gyorsabban fejlődjenek, és visszatérhessenek az élmezőnybe. Russell fel is fedezett néhány érdekes dolgot Hamiltonnal kapcsolatban, azt azonban nem árulta el, mit.

Vannak jellemvonásai, amelyek nagyon izgalmasak a számomra. Ezeket most nem fogom megosztani, mert jelenleg egyedül én élvezem azt a luxust a mezőnyben, hogy a világ legjobb pilótáját tudhatom csapattársamnak.”

A saját pályafutását építgetve azonban nem csak Hamiltonból merít Russell. A tenisz világából is emlegetett fel példaképeket, ám másolni egyiküket sem akarja.

„Ott van a tenisz történetének valószínűleg három legjobb játékosa, három teljesen eltérő megközelítéssel. Szerintem nem másokat kell másolnunk, ha a csúcsra törekszünk. Ők azért a legjobbak, mert saját magukból hozták ki a legjobbat, és arra építenek, ami számukra működik. A tenisz világából kit érdemes lemásolni? [Rafael] Nadalt? [Roger] Federert? [Novak] Djokovic-ot? Az autósport világában most nyilván csak egy Lewis van, de ez a párhuzam emlékeztetett arra, hogy azt tegyem, ami számomra a legjobban működik” – elmélkedett a 24 éves pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!