Russell: Hamilton olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik! - F1VILÁG.HU

Russell: Hamilton olyan, mint a jó bor, a korral nemesedik!

HIRDETÉS
A Mercedes ülésére pályázó George Russell elárulta, „nagyon örül” annak, hogy Lewis Hamilton további 2 évre aláírt a német istállóval. Szerinte a hétszeres világbajnok olyan, mint a jó bor: a korral nemesedik.
George Russell (GBR) Williams Racing in the FIA Press Conference.
Steiermark Grand Prix, Thursday 24th June 2021. Spielberg, Austria.
FIA Pool Image for Editorial Use Only

A Mercedes csapata múlt héten jelentette be, meghosszabbította Hamilton szerződését, aki így 2023 végéig biztosan a brackley-i alakulatot erősíti majd.

Szerződésének lejáratkor Hamilton már 38 esztendős lesz, jelenleg 100 rajtelsőségnél és 99 futamgyőzelemnél jár.

Jó esély van rá, hogy 2022-ben a címvédő csapattársa George Russell lesz majd. A jelenleg a Williamsnél versenyző brit azt mondja, örül, hogy Hamilton még az F1-ben marad.

„Nagy örömmel látom, hogy Lewis marad a sportban, nyilván ő egy világhírű szupersztár, és még mindig kivételes szinten teljesít” – mondta Russell.

„Szerintem olyan, mint a jó bor, egyre jobb lesz, a korral nemesedik. Max [Verstappen] és a Red Bull nagyon erősnek tűnik, de meggyőződésem, hogy Lewis végig keményen fogja nyomni.”

„Ahogy mondtam, szerintem nagyszerű az F1 számára, hogy egy olyasvalaki, mint Lewis, marad.”

Arra a kérdésre, hogy Hamilton maradása számára is jó hír-e, Russell kifejtette, ő „a világ legjobb versenyzői ellen” akar harcolni.

„Ha Lewis jövőre nem lenne a rajtrácson, nagy kár lenne, mert minden idők egyik legjobbja nem lenne már itt. Ami engem illet, én a világ legjobb versenyzői ellen akarok harcolni, és szerintem a mostani rajtrácson van néhány igazán jó pilóta, akik megérdemlik, hogy itt legyenek.”

A Mercedes várhatóan nyáron dönt majd arról, hogy lecseréli-e Valtteri Bottast a következő idényre, Russell pedig azt mondja, számára nem sietős a döntés.

Hirdetés

„Nem presszionálok senkit, mert a pályán akarom hallatni a hangom, erre fókuszálok. Tudom ugyanis, hogy ha jó munkát végzek a pályán, minden elrendeződik magától.”

„A Mercedesnél jól kiismertek engem az évek során, napi kapcsolatban vagyok a csapattal, ahogy az elmúlt 3 évben is. El fogják majd dönteni, amikor úgy érzik, eljött az ideje – bárhogy is döntsenek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!