Russell Hamiltonnal közösen győzné le Perezt a futamon - F1VILÁG.HU

Russell Hamiltonnal közösen győzné le Perezt a futamon

Toto Wolff elmondása szerint a Mercedes improvizálni kezdett, amikor felismerte, hogy a vártnál nagyobb a lemaradása a Paul Ricardon, George Russell szerint viszont az egyik Red Bull azért így is befogható számukra.

Russell a hatodik helyen zárta a Francia Nagydíj időmérőjét, a csapattársával szembeni két pozíciónyi lemaradást egy hibának tudja be, az viszont bizakodóvá teszi, hogy a Mercedes idén rendre erősebbnek mutatkozik vasárnap, mint szombaton.

„Jó formába hoztam magam a Q3-ra, de aztán elkövettem egy hibát az utolsó menetemben. A lemaradásunk mértéke aggasztóbb, mint a helyezésünk. De mi vagyunk az egyetlen csapat, amely szombatról vasárnapra csökkenteni tudja a különbséget az éllovasokhoz képest. Remélem, Lewis és én elkaphatjuk Checót [Perez], mert Charles [Leclerc] és Max [Verstappen] túl gyorsak számunkra. A McLaren viszont általában az időmérőn mutatja a jobb tempót, szóval őket kényelmesen le kell győznünk.”

 

A Mercedes csapatvezetője Lewis Hamiltonhoz hasonlóan elismerte, az istállónál átfogalmazták a hétvégével kapcsolatos céljaikat, amikor pénteken világossá vált számukra a Ferrarihoz és a Red Bullhoz mért lemaradásuk mértéke.

„Tudtuk, hogy amint feltesszük a friss gumikat, és mindent kihozunk az autóból, akkor ott lehetünk a harmadik-negyedik hely környékén, ahogy idén azt általában láthattuk. De attól ez még nem elég jó” – fogalmazott Wolff.

„Amikor hátrányban vagyunk, visszafogjuk a hétvégével kapcsolatos elvárásainkat, aztán amikor ez sem jön össze, elkezdünk improvizálni. Ennek keretében mi a hátsó szárny lapjaival és a gumihőmérséklettel kísérleteztünk, de a végkövetkeztetés így is az lett, hogy a csomagunk egyszerűen nem elég gyors. Lewis ettől még remek munkát végzett, és alighanem többet is kihozott az autóból annál, mint ami jelenleg benne van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell Hamiltonnal közösen győzné le Perezt a futamon
Leclerc: Érdekes volt kipróbálni a Ferrari új fejlesztéseit
Verstappen szerint több előzés lehet Barcelonában
Alonso örül, mert működnek az Aston Martin fejlesztései
Hamilton: Momentán küszködöm azzal, hogy a top 10-be kerüljek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!