Russell hosszú üzenetben kér bocsánatot – többek között Bottastól - F1VILÁG.HU

Russell hosszú üzenetben kér bocsánatot – többek között Bottastól

Közösségi oldalain kért bocsánatot a vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjon történtekért George Russell. A Williams brit versenyzője azt mondja, vállalja a felelősséget az imolai balesetért.

Russell a verseny 32. körében próbálta megelőzni az előtte haladó Valtteri Bottast, a manőver közben azonban megcsúszott és a Mercedesnek ütközött, a két versenyautó pedig óriási sebességgel száguldott neki a gumifalnak.

A történtek után Russell dühösen odament Bottashoz, majd újságíróknak nyilatkozva bírálta a finn versenyzőt – aki egyébként nem tartotta magát vétkesnek a balesetben.

 

A versenybírók szerint versenybaleset történt, George Russell pedig hétfőn közösségi oldalain keresztül küldött üzenetet a rajongóknak, melyben elnézést kér mindenkitől.

„Nem a tegnapi napra vagyok a legbüszkébb” – kezdte mondandóját. „Tudtam, hogy ez lehet az egyik legjobb lehetőségünk arra, hogy pontokat szerezzünk idén, és amikor ezek a pontok annyira számítanak, mint most, néha vállalod a kockázatot.”

„Most nem volt kifizetődő, és vállalnom kell a felelősséget ezért. Miután volt időm arra, hogy átgondoljam a történteket, tudom, hogy jobban kellett volna kezelnem a helyzetet.”

„A pillanat hevében dúlnak az érzelmek, és tegnap az enyémek felülkerekedtek rajtam. Elnézést kérek Valtteritől, a csapatomtól, és mindenkitől, aki csalódott volt a cselekedetem miatt Én nem ez vagyok, és többet várok magamtól, mert tudom, hogy mások is többet várnak tőlem.”

„Tanultam néhány kemény leckét ezen a hétvégén, és jobb versenyzőként, jobb emberként fogok kijönni ebből. Most teljes mértékben Portugáliára fókuszálok, és a lehetőségre, hogy megmutassam, milyen vagyok valójában.”

„Köszönöm az üzeneteket, úgy a pozitívakat, mint a negatívakat. Segíteni fognak a fejlődésben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell hosszú üzenetben kér bocsánatot – többek között Bottastól
Alonso szerint túl lassú volt az Aston Martin, és beszélt az okokról is
Sainz az egész versenyen a gumikkal spórolt
Szabályt szegett, így büntetést kapott a Mercedes Barcelonában
Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!