Költségplafon-ügy

Russell: Hülyék lennénk nem Verstappenre fogadni

George Russell, a Mercedes versenyzője szerint nem kétség, hogy a vasárnapi Olasz Nagydíj versenyét Max Verstappen, a Red Bull pilótája nyeri majd.

Habár az időmérő edzésen csak a 6. helyet szerezte meg, a büntetések miatt Russell Leclerc mellől a 2. rajtkockából fogja megkezdeni az Olasz Nagydíjat – a brit pilóta azonban ettől függetlenül nem volt boldog szombaton, miután 1,4 másodperccel maradtak el a pole-t megszerző Charles Leclerc legjobb idejétől. 

Ennek ellenére Russell úgy gondolja, vasárnap Verstappen a fő esélyes, még úgy is, hogy a holland csak a 7. helyről rajtolhat büntetése miatt. 

Hirdetés
 

Elég hülyék lennénk, ha Verstappen ellen fogadnánk, nem? Csak ki kell maradnia mindenből az első két körben, és mehet a győzelem felé” – nyilatkozta magabiztosan Russell, aki szerint nekik lehet esélyük a Ferrarival szemben. 

„Mi megpróbálunk Charles előtt végezni, ez egy izgalmas verseny lesz, de 1,4 másodperccel végeztek előttünk az időmérőn, szóval talán nem lesz olyan a helyzet, mint Spában.”

Russell szerint kulcsfontosságú, hogy megfelelő stratégiai döntéseket hozzanak, mert úgy gondolja, Spában és a Hungaroringen is jobb eredményt érhettek volna el egy megfontoltabb taktikával. 

„A cél határozottan az, hogy versenyeket nyerjünk, de úgy gondolom, ha megnézzük az előző futamot, vagy megnézzük Budapestet, egy kicsit elrontottuk a versenyünket, mert egy gyorsabb autót akartunk lefedni a stratégiánkkal, de végül ez elrontotta az eredményt összességében” – mondta. 

„Szóval talán egy kicsit más megközelítés szükséges, és csak a lehető legjobb versenyre van szükségünk, és ez talán később kifizetődik. Reálisan nézve vasárnap a dobogón kellene lennünk, de szeretném hinni, hogy tudunk majd harcolni a Ferrarival.”

A brit versenyző elismerte, a Mercedes idei teljesítményével kapcsolatban még mindig keresik a válaszokat, nem értik, miért kerülnek sokszor hullámvölgybe. 

„Nekünk vannak a legjobb mérnökeink, akik éjjel-nappal dolgoznak, hogy megértsék, miért ingadozik ennyire a teljesítményünk. 15 versenyen vagyunk túl, és még mindig nem tudjuk, hogy miért van ez” – mondta. 

„A szombat egy kicsit kiábrándító volt. Teljesítményt tekintve szombaton a senki földjén vagyunk, mert nyilvánvalóan annyira le vagyunk maradva az első kettőtől – és egy kicsit a középmezőny előtt vagyunk. Legalább egy gyors autóban ülünk.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Hülyék lennénk nem Verstappenre fogadni
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!