Russell is elmondta, mit vár a Mercedes imolai fejlesztéseitől - F1VILÁG.HU

Russell is elmondta, mit vár a Mercedes imolai fejlesztéseitől

Rengeteg újítással érkezik majd meg a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjra a Mercedes Forma-1-es csapata, George Russell azonban óvatosságra int ezekkel kapcsolatban.

A német csapat nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a 2023-as F1-es idényt, W14-es kódjelű versenyautójáról ugyanis hamar kiderült, nem lesz esélye a győzelmekért harcolni a bajnokság első felében. Toto Wolff csapatfőnök pedig már a bahreini évadnyitón elismerte, drasztikus változtatásokra lesz szükség ahhoz, hogy visszatérjenek a győztesek közé.

A Mercedes a jövő hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon veti be idei első jelentősebb fejlesztési csomagját, így többek között egy új felfüggesztés, és módosított oldalszekrények is felkerülnek majd a versenyautóra.

Nemrég Toto Wolff nyilatkozta azt, visszafogott optimizmussal várják az imolai hétvégét, hiszen pontosan tudják, a Forma-1-ben nincs csodaszer: „„Kezelnünk kell a saját várakozásainkat, mivel egy olyan fejlesztési csomagot viszünk pályára, mely új felfüggesztés-alkatrészeket, karosszériaelemeket, és néhány egyéb dolgot is tartalmazni fog. Viszont az F1-ben eltöltött 15 évem során soha nem láttam, hogy feltalálták volna a csodaszert, melynek köszönhetően hirtelen fél másodpercet gyorsult. Szóval nagyon kétlem, hogy ez meg fog történni most.”

Nemrég George Russell, a Mercedes ifjú pilótája is megszólalt a fejlesztések kapcsán, ő osztja főnöke véleményét, ám reméli, az újításoknak hála előre tudnak majd lépni.

„Nagyok a várakozások Imolával kapcsolatban, de Miamiban több mint 30 másodperccel értünk célba az élen végzők mögött, és még Fernandótól [Alonso] is jócskán le voltunk maradva” – magyarázta a brit versenyző a Sky Sports F1 televíziónak. „Az biztos, hogy megteszünk majd egy lépést a megfelelő irányba, de a következő hétvége nem fogja átalakítani a dolgokat. Persze reméljük, hogy igen.”

„Az autó egy kicsit kiszámíthatatlan jelenleg, szóval remélhetőleg a következő versenyen felülmúlja majd a várakozásainkat – de elég hosszú út vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell is elmondta, mit vár a Mercedes imolai fejlesztéseitől
Lassan nekilát a saját váltó fejlesztésének az Aston Martin
Gasly gratulál Oconnak, de csalódott a saját versenye miatt
Stroll: Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek…
A Ferrari elnézést kért Leclerc-től a Monacóban történtekért

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!