Russell: Jobb helyzetből várhatjuk a telet, mint az elmúlt két évben - F1VILÁG.HU

Russell: Jobb helyzetből várhatjuk a telet, mint az elmúlt két évben

A Mercedes ifjú versenyzője, George Russell szerint a német istálló sokkal jobb formában vághat neki a téli időszaknak, mint az elmúlt két évben.

A német istálló számára nehezen indult a 2023-as világbajnoki idény, végül azonban sikerült megszerezniük a bajnoki ezüstérmet — igaz, egyetlen versenyt sem tudtak megnyerni végül. Toto Wolff csapatfőnök nemrég egy interjúban azt mondta, a papírforma az, hogy 2024-ben sem tudják majd legyőzni a Red Bull csapatát, George Russell azonban úgy érzi, mindenképpen erősebbek lehetnek az előttünk álló idényben.

„Úgy gondolom, mindenkire óriási feladat vár. Mindannyian az F1 történetének legdominánsabb autóját próbáljuk utolérni. Ez nem lesz egyszerű, és mindenkinek össze kell dolgoznia, nagyon kell fókuszálnunk, és mindent bele kell adnunk — idővel pedig majd kiderül” — fogalmazott a brit.

„Úgy gondolom, sokkal jobb helyzetből várhatjuk ezt a telet, mint 12 hónappal ezelőtt, illetve 2 éve. Szóval reméljük, hogy nem botlunk el semmiben. De ahogy mondtam, az idő majd megmondja.”

Russell beszélt arról is, úgy érzi, az idei szezonban hihetetlenül balszerencsések voltak — ez azonban sokszor abból fakadt, hogy nem tudtak elég jó munkát végezni.

„Egy olyan idény volt ez, melynek során időnként komoly tempót mutattunk, de soha nem sikerült olyan eredményeket elérnünk, amilyeneket szerintünk megérdemeltünk volna, vagy lehetségesek lettek volna. Szóval meg kell értenünk, miért történt ez.”

„Rengeteg elszalasztott lehetőségünk volt sok tekintetben. Tényleg nem volt egy sima idény. De azt gondolom, amikor minden klappol és minden működik, akkor a szerencse mellénk tud állni. Ha viszont hátrányban vagyunk, akkor balszerencsénk is van. Én nem igazán hiszek a szerencsében, szerintem az ember a saját szerencséjének a kovácsa. Szóval egyszerűen gyorsabbnak kell lennünk, és akkor a Fortuna is velünk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!