Russell: Jók vagyunk a gyors kanyarokban, csak itt egy sincs - F1VILÁG.HU

Russell: Jók vagyunk a gyors kanyarokban, csak itt egy sincs

HIRDETÉS
A hatodik rajthely megszerzése után George Russell úgy érzi, sikerült a maximumot kihoznia a Monacói Nagydíj időmérőjéből, amit a Mercedesszel lehetett.
2022 Monaco Grand Prix 2022, Saturday - LAT Images George Russell

A Mercedes fiatalabbik brit versenyzője nem nyilatkozott olyan borúlátóan a Mercedes képességei kapcsán, mint Lewis Hamilton, akit két helyezéssel és négy tizedmásodperccel legyőzött a kvalifikáción – noha igaz, hogy míg Russell a második gyorskörét is be tudta fejezni, addig Hamiltonnak a piros zászló miatt erre már nem volt lehetősége.

„Az egész hétvége során az autó hasmagassága határolta be a lehetőségeinket, és bár a hatodik hely nem olyasmi, amit ünnepelni kellene, szerintem ezzel nagyjából ki is hoztuk a maximumot a csomagunkból” – vélekedett a 24 éves versenyző.

„A csapat elképesztő keményen dolgozott, hogy a lehető legmegfelelőbb beállításokat használhassuk, de Barcelonában láthattuk, hogy az erősségeink a hosszú egyenesekben és a gyors kanyarokban rejlenek, Monacóban pedig ezekből egy sincs! Objektíven nézve tehát semmi ok nincs arra, hogy miért kellene ennél előrébb állnunk.”

Vasárnap délutánra nagy eséllyel várható eső Monacóban, a Forma-1-ben pedig ezen a pályán az élről rajtolókon kívül általában mindenki a csapadéktól várja a sorrend felforgatását és saját esélyeinek javulását – így van ezzel Russell is.

„Ami engem illet, remélem, hogy holnap megjön az eső. Senki sem tudja, hogyan viselkednének a gumik a vizes pályán, de arra kell ügyelnünk, hogy távol maradjunk a falaktól, maradjunk jó pozícióban, és kockáztassunk a stratégiával, ha lehet” – mondta a bajnokság negyedik helyezettje.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!