Russell: Kár érte, mert megvolt az autónk a győzelemhez - F1VILÁG.HU

Russell: Kár érte, mert megvolt az autónk a győzelemhez

Nehezen alakult a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj George Russell számára, a brit pilóta pedig azért különösen csalódott, mert úgy érzi, olyan autójuk volt, amivel akár nyerhettek is volna az utcai pályán.

A brit pilóta sorsa azonban jóformán már az időmérőn megpecsételődött, technikai problémák miatt ugyanis nem jutott tovább a Q2-be, csapata pedig a verseny előtt motort cserélt autójában, így a bokszból volt kénytelen rajtolni. Russell szépen felküzdötte magát, majd elsőként váltott slick-abroncsokra a száradó pályán. Bár szerinte jó döntést hozott a csapat, végül nem jött össze a pontszerzés, miután a verseny utolsó harmadában összeütközött Mick Schumacherrel, és defektet kapott.

Arra a kérdésre, hogy megérte-e olyan korán slick-gumikra váltani, Russell azt mondta: „Nos, a senki földjén voltunk, szóval… Jó eséllyel igen, mivel az újraindításnál egy kör alatt átugrottunk három autót. De aztán összeakadtam Mickkel – nem igazán tudom, mi történt ott. Úgy érzem, bőven hagytam neki helyet.”

 

„Pontszerző helyen végezhettünk volna, mert szárnyaltunk, és majdnem két másodperces előnnyel megfutottuk a leggyorsabb kört is a végén, szóval.”

„Annak örülök, hogy a szombaton felmerült problémákat sikerült megoldani, és azért jót tesz az önbizalmamnak, hogy az időmérőn nem a tehetségem hiánya miatt végeztem 3 másodperces hátrányban. Nagy kár ezért a versenyért, mert megvolt az autónk a győzelemhez.”

Russell azt mondja, a verseny végén mutatott tempó mindenképpen pozitívum, de azt nagyon sajnálja, hogy nem tudott jó eredményt elérni.

„Biztató, csapatként komoly fejlődést értünk el, amire büszke vagyok. Azért vagyunk itt, hogy versenyeket nyerjünk, a pontok mindig nagyszerűek. Remek eredményeink voltak mostanában, és ez volt az első olyan hétvége – Silverstone-tól eltekintve – ahol nem jött össze a pontszerzés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Kár érte, mert megvolt az autónk a győzelemhez
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve
Russell is Schumachert méltatta Barcelonában
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!