Russell keménynek tartja spielbergi büntetését - F1VILÁG.HU

Russell keménynek tartja spielbergi büntetését

A Mercedes versenyzője, George Russell keménynek tartja azt a büntetést, amit a vasárnapi Osztrák Nagydíjon kapott, amiért összeütközött a Red Bull rutinos versenyzőjével, Sergio Perezzel. A brit szerint versenybaleset történt.

Perez a spielbergi verseny rajtját követően, a pálya 4-es kanyarjában kívülről próbálta megkerülni Russell Mercedesét, a manőver közben azonban a két autó összeért, a mexikói pedig a sóderágyba csúszott. Bár vissza tudott evickélni a pályára, végül nem tudta felküzdeni magát, a Red Bull pedig a kiállás mellett döntött.

Russell szerencsésebb volt: bár megsérült versenyautójának első szárnya, majd egy 5 másodperces büntetést is kapott, végül a 4. helyen ért célba. A brit mindazonáltal úgy érzi, túl keményen megbüntették őt a történtekért.

„Visszanéztem videón, és szerintem kemény a büntetés. A rajtnál versenyeztünk, autók voltak mindenhol. Checo bátor manőverbe fogott, amikor kívülről próbált így megkerülni” – mondta a brit versenyző. „Nyilván megcsinálta már korábban, Valtterivel szemben is szombaton, aki átment a kerékvetőn, hogy elkerülje őt, és én pontosan ugyanezzel próbálkoztam.”

„De mivel Carlos előttem volt, nemigen volt hová mennem. Sajnálom, hogy elrontottam a versenyét. De neki talán több helye volt a külső íven, és ahogy mondtam, minden tőlem telhetőt megtettem. Amint elért egy bizonyos pontra, már tudtam, hogy elkerülhetetlen lesz az ütközés, mert már az autó határait feszegettem. Szóval kockázatos manőver volt a részéről, és ugyanígy járt Landóval szemben is tavaly, és nagyon szoros volt szombaton, Valtteri ellen is. A mostani manőver pontosan ugyanilyen volt, mint ez a kettő. Keménynek tartom a büntetést, szerintem versenybaleset volt.”

Russell mindazonáltal azt mondja, alapvetően jó versenyt futott, és elégedett is a 4. hellyel.

„A történtek után jól kivitelezett versenyünk volt. Ami a pozitívumokat illeti: a rajt után volt egy 20 másodperces bokszkiállásunk, és 15 másodperccel lemaradva a dobogótól végeztünk. A 19. helyről zárkóztunk fel a 4. pozícióba, a maximumot nyújtottuk csapatként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!