Friss hírek

Russell készen áll élete „legintenzívebb” évére a Mercedesszel

Eddigi pályafutása legintenzívebb és legizgalmasabb éve vár a Mercedes ifjú titánjára, George Russellre. A brit pilóta tudja, komoly kihívások várnak rá, de izgatottan várja már a 2022-es Forma-1-es idényt.

Russell a Williams csapatától érkezik az elmúlt években számos világbajnoki címet nyerő Mercedeshez, ahol természetesen győzelmeket várnak majd tőle.

A 23 esztendős versenyző persze szeretné kipihenni magát az új idény előtt, hiszen tudja, nagyon intenzív bajnokság vár rá.

Hirdetés
 

„Szerintem az év elején elmegyek egy jó kis szabadságra. Úgy hiszem, ez fontos, mert 2022 életem legintenzívebb éve lesz a programot tekintve, de a pályán kívüli, illetve marketingdolgokat tekintve is” – mondta a brit.

„A Williamstől érkezem, ahol elég szerencsés voltam, mivel nem volt sok marketingtevékenység a pozíciónk miatt, a Mercedesnél viszont rengeteg a szponzor, és a versenyzőknek rengeteg kötelezettségnek kell eleget tenniük.”

„Ráadásul a versenyzők és a csapatok számára fel fog gyorsulni a dolog, mert a COVID miatt a partnerek 18 hónapnyi aktivitásról maradtak le. Szóval a versenyzést, illetve a pályán kívüli dolgokat tekintve hihetetlenül intenzív év lesz.”

„Januárban tehát kiveszek 10 napot, lesz egy jó kis szabadságom, feltöltődöm, és aztán január közepén-végén visszatérek.”

Idén jelentősen átalakulnak a Forma-1-es versenyautók a technikai szabályok változásai miatt, Russell pedig azt mondja, alig várja már, hogy kivegye a részét a Mercedes idei autójának fejlesztéséből.

„Nagyon izgatottan várom már az új autókat, illetve azt, hogy mit is kínálnak mindenki számára. Nagyon izgalmas ez, ugyanakkor azt is várom már, hogy kivegyem a részem egy olyan autó fejlesztéséből, mely drasztikusan fejlődni fog a szezon során. Várom a közös munkát a mérnökökkel, a munkát a szimulátorban.”

„Meggyőződésem, hogy nem feltétlenül az győz majd, akinek a leggyorsabb autója lesz az első versenyen, és biztos vagyok abban is, hogy lesznek érdekes tervezések, és néhány esélytelennek tűnő csapat, akik uralkodhatnak majd az első teszteken, vagy versenyeken.”

„Az érvényesül majd, aki a leggyorsabban és legjobban fejleszt, és felépíti az alapokat a következő évekre. Ezt a részét nagyon izgatottan várom már.”

„És nyilván az is hihetetlenül izgalmas, hogy Lewis csapattársa lehetek. Kiváltságos helyzetben vagyok, hogy a valaha volt legjobb mellett versenyezhetek. Ez egy lenyűgöző lehetőség számomra a fejlődésre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!