Russell kifakadt: Változtatni kell a piros zászlós szabályon! - F1VILÁG.HU

Russell kifakadt: Változtatni kell a piros zászlós szabályon!

HIRDETÉS
A Williams versenyzője, George Russell szerint változtatni kellene a piros zászlós szabályokon a Forma-1-ben, ő ugyanis hátrányba került riválisaival szemben a múlt hétvégi Toszkán Nagydíjon a verseny leállítása során.
Marshal waves red flag as Lance Stroll, Racing Point RP20 passes by

Több versenyző már a monzai Olasz Nagydíj után azt mondta, érdemes lenne átgondolni a regulákat, leginkább azt, hogy a versenyzők a piros zászlós versenymegszakításkor szabadon cserélhetnek kereket – az ugyanis hátrányosan érintheti azokat, akik épp a leállás előtt voltak kint a bokszutcában.

A Williams versenyzője, George Russell a mugellói futam után úgy nyilatkozott, csak azért maradt le a pontszerzésről hétvégén, mert a szabályok ellene dolgoztak.

„Egyetértek, hogy a legfőbb dolog a kerékcsere. Ezek a srácok ingyen kerékcserét kaptak” – mondta Russell.

„Jó stratégián voltunk, a gumik nagyszerűen működtek, és aztán egyesek hirtelen kiállhatnak, és olyan gumit rakhatnak fel, amilyet akarnak. Gyakorlatilag ingyen kerékcserét kapnak.”

„Én Charles [Leclerc] előtt voltam. Ő nem állt ki, szerencséje volt a piros zászlóval, és aztán elém került, majd egyszerűen felrakott egy új garnitúra gumit. Szóval pozíciót veszítettem Charles-lal szemben a piros zászló alatt.”

Bár a piros zászló alatti kerékcserére vonatkozó szabály már évek óta érvényben van, csak most került a figyelem középpontjába, eddig ugyanis nem voltak versenymegszakítások.

„Ha ez egyre többször előfordul, akkor dolgozniuk kell majd néhány szabályon. Nem szabadna engedni az ingyenes kerékcserét. Elvégre versenyben vagy. Azokon a gumikon kellene maradnod, amin addig voltak.”

„A csapatok egy normál verseny köré építik a stratégiájukat, nem olyan futamok köré, melyeken két piros zászlós megszakítás van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!