Russell: Kizárt, hogy a Red Bullhoz szerződök 2022-re - F1VILÁG.HU

Russell: Kizárt, hogy a Red Bullhoz szerződök 2022-re

HIRDETÉS
Lojális a Mercedeshez, így teljes mértékben kizárható, hogy George Russell 2022-ben a Red Bull Forma-1-es csapatához szerződik.
George Russell (GBR) Williams Racing.
British Grand Prix, Friday 16th July 2021. Silverstone, England.

A fiatal brit pilóta jó eséllyel pályázik arra, hogy jövőre a Mercedes színeiben álljon rajthoz a Forma-1-ben, ha azonban a német istálló úgy dönt, meghosszabbítja Valtteri Bottas szerződését, Russell szolgálataiért más csapatok is bejelentkezhetnek.

A pletykák szerint a Red Bull is érdeklődne szolgálatai iránt ebben az esetben, habár Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója biztos benne, Russell jövőre már egy Mercedesszel bizonyíthat.

Russell azt mondja, nincs még döntés a jövőjéről – az azonban biztos, hogy Mercedes-motoros autót fog vezetni 2022-ben.

„Lehetetlen számomra, hogy jövőre a Red Bullnál versenyezzek” – mondta a brit tehetség a német RTL-nek.

„Ahogy korábban is mondtam, én a Mercedes versenyzője vagyok. Szóval bár jó, hogy pozitív visszajelzéseket kapok a Forma-1-es mezőnyből, és hallom, hogy más csapatok is érdeklődnek, én lojális vagyok a Mercedeshez.”

„Biztos, hogy olyan autóval versenyzek jövőre, amelyben Mercedes-motor van – ez egészen biztos. A Mercedes az autóm, a brandem. Hogy milyen színe lesz annak az autónak, azt viszont még nem tudom.”

A Mercedes egyébként várhatóan még nyáron dönt arról, hogy meghosszabbítja-e Valtteri Bottas szerződését a jövő évre, avagy beülteti autójába Russellt.

„Leghamarabb Spában fogjuk tudni, az biztos, hogy korábban nem. Az efféle dolgok időbe telnek” – mondta Russell.

„A megfelelő pillanatban kell döntést hozni, és ez egészen egyszerűen még nem érkezett el.”

Hirdetés

Russell ugyanakkor azt mondja, „100 százalékig készen áll” arra, hogy a Mercedes színeiben versenyezzen, és a győzelmekért harcoljon.

„100 százalékig készen állok arra, hogy a leggyorsabb autót vezessem, és megtegyem a következő lépést. Úgy érzem, minden versennyel egyre jobban felkészültebb vagyok, és jelenleg azt mondhatom, ’készen állok’.”

„Hiányzik már a mezőny elején való versenyzésnek az izgalmas és nyomása, a támadás. Én ezért élek. Készen állok arra, hogy a legjobb ellen mérkőzzek meg.”

„Egész juniorpályafutásom során olyan srácok ellen versenyeztem, mint Max [Verstappen] vagy Lando [Norris] – az egyetlen új Lewis Hamilton lenne.”

A fiatal pilóta azt mondja, ha a Mercedeshez szerződne, „a legjobbak legjobbja” ellen kellene harcolnia.

„Ha a legjobb akarsz lenni, a legjobbat kell legyőznöd” – mondta a Williams pilótája. „Ez az egyetlen módja. És én a legjobb ellen akarok harcolni – aki Lewis. Minden versenyző rengeteget tanulhat tőle, mert rendkívül tapasztalt, és nagyon tiszteli a többieket. Nagyszerű személyiség és fantasztikus versenyző.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!