Friss hírek

Russell küszködött az egykörös tempóval

Miközben a Mercedes versenytempója ígéretesnek tűnt a pénteki edzésnapon, George Russell azt mondja, az egykörös teljesítmény tekintetében bőven van hová fejlődniük Silverstone-ban, saját bevallása szerint ugyanis képtelenek jól működtetni az abroncsokat.

Russell a 8. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Brit Nagydíj második szabadedzését, miközben csapattársa, Lewis Hamilton 2. lett Silverstone-ban. Russell azt mondja, valamiért sokat küszködött az autóval kevés üzemanyaggal, ennek okát pedig ki kell deríteniük az időmérőig.

„Lewishoz képest küszködtem kevés üzemanyaggal, ő egy nagyon erős kört rakott össze” – mondta a brit pilóta. „Sok üzemanyaggal már jóval ígéretesebb volt a dolog a McLarenekkel szemben, akik szintén a kemény gumikon voltak. Mire az abroncsaink felmelegedtek, jó tempót tudtunk mutatni a Ferrarikhoz képest, és körről körre javultunk.”

Hirdetés
 

„Van néhány pozitív jel, de kétségkívül van terület a fejlődésre. Meg kell értenünk, a versenytempónk miért sokkal erősebb az egykörös tempónál. A McLaren nagyon erős egy körön, de mi egyszerűen nem tudjuk működtetni a gumikat. A verseny tekintetében jó helyzetben vagyunk, de mindig egyensúlyozni kell.”

Russell hozzátette, ahogyan arra számítottak, autójuk rengeteget pattog a pálya gyors kanyarjaiban, az egyenesekben viszont ez a jelenség nem okoz problémát.

„Ez egy nagyon más pálya, mint a montreali vagy a bakui, tudtuk, hogy az autóval kihívás lesz boldogulni a gyors kanyarokban, és ez igaznak is bizonyult a Copse-ban, a Maggotsban és a Beckettsben – az autó végig pattogott, meg kell próbálnunk megérteni ezt. De az egyenesekben nem pattogunk, ami pozitívum.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!