Russell: Még mindig a miénk a leglassabb autó

George Russell (GBR) Williams Racing FW43. Formula One Testing, Day 3, Friday 28th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Williams
Hiába lépett előre tavalyhoz képest a Williams Forma-1-es csapata, George Russell szerint nem szabad arra számítani, hogy hétvégén, Melbourne-ben bejuthatnak az időmérő második szakaszába [Q2].

A brit istálló kiábrándító évet zárt tavaly, mindössze 1 pontot szerzett, és a konstruktőri tabella utolsó helyén zárt.

A 2020-as év viszont már biztatóbban kezdődött: a Williams időben elkészült autójával, ráadásul eredményes tesztet zárt Barcelonában. George Russell viszont ennek ellenére azt mondja, még mindig ők a leglassabbak.

„Nem kétséges, hogy jobb helyzetben vagyunk, de azt hiszem, a reális kép az, hogy még mindig a miénk a leglassabb autó” – mondta a fiatal brit pilóta.

„Nem fogok elszállni magunktól, de kétségtelen, hogy csökkentettük a lemaradásunkat. Ez minden, amiben reménykedhettünk a télen, Melbourne-ben pedig majd meglátjuk. De ne számítson senki arra, hogy a Q2-be, vagy a Q3-ba lát majd minket. Határozottan fejlődtünk, de kordában tartjuk a várakozásainkat.”

Russell azt reméli, idei autójuk elég gyors lesz ahhoz, hogy legalább abból profitáljanak, ha a többi istállónak gondjai vannak.

„Tavaly, amikor erőn felül teljesítettünk, akkor is a 19. helyen végeztünk az időmérőn, és a versenyen is a 19. helyen értünk célba. Remélem, hogy idén, ha a többiek elcsúsznak, mi pedig jól teljesítünk, akkor legalább meg tudjuk ragadni a lehetőségeket, és képesek leszünk versenyezni.”

„De ahogy mondtam, kordában tartjuk a várakozásokat. A barcelonai teszteket teljesíteni egy dolog, Melbourne pedig teljesen más.”

„Williamsként szeretnénk előrébb jutni a rajtrácson. Remélhetőleg most fordulópont következik, de hosszú az út. Szerintem a McLaren a legjobb példa arra, milyen sokáig tart a felzárkózás. Én azt mondom, jobb, ha kevesebbet ígérünk, és aztán túlteljesítünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS