Russell: Még pár verseny, és megjön az igazi tempónk

A Spanyol Nagydíjon mutatott javulással még mindig nem mutatta meg végleges erejét a Mercedes, vélekedik George Russell, aki szerint a csapat most kezdheti csak a figyelmét a Red Bullhoz és a Ferrarihoz képest meglévő hátrányának ledolgozására fordítani.

Bár Russell és Lewis Hamilton pole-hoz mért lemaradása Barcelonában sem volt lényegesen kisebb annál, mint amit két hete Miamiban tapasztaltak, a csapat garázsában mégis elégedett arcokat látni, hiszen a teljesítményük kiaknázását eddig hátráltató tényezőt, a delfinezést jórészt sikerült kiküszöbölniük – noha Russell egyetért csapattársával abban, hogy egyelőre csak az egyenesekben szűnt meg az autó kellemetlen pattogása.  

„A kanyarokban nem tér el jelentősen a helyzet a korábbitól, viszont immár jobban tapadt az autónk, ezért közelebb tudtuk állítani a hasmagasságot a talajhoz, de tudjuk, hogy meg fogjuk oldani az ottani delfinezést is” – bizakodott a fiatalabbik brit. „Azt hiszem, a probléma megoldása azzal járt, hogy jelentős leszorítóerőt veszítettünk, így jelenleg még nem vagyunk olyan gyorsak, mint szeretnénk, és nem tudunk harcolni az előttünk állókkal. Viszont most eljutottunk egy jó alaphoz, elkezdhetünk eköré építkezni és jelentős teljesítményt találni.”

Hirdetés
 

Russell úgy véli, a helyes irány megtalálásával a Mercedes csak most, néhány hónap késéssel érkezett el arra a pontra, ahol fő riválisaik már a szezon elején álltak, vagyis csak innentől kezdhetnek igazán az autó teljesítményének javításán dolgozni.

„Elég a mai napot szemlélnünk, ami ugyan nem alakult számunkra ideálisan, de így is az idei legjobb eredményünket értük el, és végig ott voltunk az első három-négy között a hétvége során. Könnyebbé vált a dolgunk, ezért izgatottan várom, mit hoznak majd a következő versenyek. Egy pár futamra még szükségünk lesz ahhoz, hogy jelentős előrelépést tegyünk a tempónk terén” – figyelmeztetett Russell, aki eddig is sikeresen hozta ki a maximumot a rendelkezésére álló technikából, hiszen az öt futam mindegyikén a legjobb öt között ért célba, négyszer Hamiltont is legyőzve.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!