Russell megtanulta Hamiltontól, hogy mindenkinek a maga útját kell járnia a sikerhez - F1VILÁG.HU

Russell megtanulta Hamiltontól, hogy mindenkinek a maga útját kell járnia a sikerhez

HIRDETÉS
Lewis Hamilton „egyedülálló” hozzáállását méltatta a minap egy interjúban csapattársa, George Russell. A brit pilóta szerint honfitársa az ékes példája annak, hogy nem egyetlen út vezet a sikerhez.
2022 Bahrain Grand Prix, Sunday - Jiri Krenek Lewis Hamilton George Russell

Russell tavaly dolgozott először Lewis Hamilton csapattársaként a Forma-1-ben, és saját elmondása szerint is ámulva figyelte azt, ahogy a hétszeres világbajnok hozzááll a munkájához. Miközben értelemszerűen rengeteget tesz a sportért, megtalálja a maga boldogságát a pályán kívül is, Russell pedig úgy látja, Hamilton ebben nagyban különbözik a korábbi nagy versenyzőktől.

Az ifjú versenyző a teniszvilág nagyjaival vont párhuzamot – azt mondja, az ő példájuk, illetve Hamilton pályafutása is azt mutatja, nincs kikövezett út a sikerhez – mindenkinek a maga útját kell járnia.

„Lewis egy hihetetlenül egyedülálló karakter” – mondta Russell a The High Performance Podcastben. „Azt gondolom, ő egy hihetetlenül inspiráló karakter mindazokkal a tevékenységekkel és projektekkel, melyekben részt vesz a pályán kívül.”

„Ha megnézzük azokat a korábbi versenyzőket, akik színtiszta versenyzők voltak, és azt gondolták, ’én ezért a sportért kelek fel, élek és lélegzem’, nos, ő nagyon másképp csinálja a dolgokat, mégis nagyon sikeres volt pályafutásában.”

„Ha [Roger] Federert, [Rafael] Nadalt, vagy [Novak] Djokovicot nézem, ők is a sport nagyszerű alakjai. Statisztikailag lényegében ugyanazokat érték el, mégis három teljesen más játékot képviselnek, és meggyőződésem, hogy másképp is tréningeznek. Ha az ember figyeli őket, másképp is néznek ki a pályán. Más pályákon teljesítenek kiválóan, mégis három nagyszerű sportolóról beszélünk.”

„Azt gondolom, hogy amit ebből én le tudok szűrni, illetve Lewis esetéből is, hogy nem egy út vezet a sikerhez. Szerintem az embernek meg kell találnia a saját útját. Fontos, hogy meglegyen ehhez az önbizalom, még ha valaki be is jár egy bizonyos utat, neked a sajátodat kell követned, és azt kell csinálnod, ami a legjobb számodra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!