Friss hírek

Russell: Megvolt a versenytempónk a győzelemhez!

George Russell, a Mercedes brit pilótája szerint megvolt a tempójuk ahhoz, hogy megnyerjék a múlt vasárnapi Holland Nagydíjat, a gyengébb időmérő miatt azonban végül nem volt erre lehetőségük.

Russell a 6., csapattársa, Lewis Hamilton pedig a 4. helyről vághattak neki a zandvoorti futamnak, miután az időmérő végén nem tudták teljesíteni utolsó mért köreiket Sergio Perez megpördülése miatt. Az ezüstnyilak a vasárnapi futamon is remek tempót mutatta, a csapat ráadásul bátor volt a stratégiával, hiszen eredeti tervei szerint egy kerékcserével igyekeztek teljesíteni a távot. A Mercedes kemény gumikon mutatott tempója még a győztes Max Verstappent is meglepte.

Russell végül a 2., Hamilton pedig a 4. helyen ért célba, a versenyen pedig nem a Ferrari, hanem a Mercedes bizonyult a Red Bull legfőbb ellenfelének.

Hirdetés
 

„Nem kétséges, hogy megvolt a versenytempónk ahhoz, hogy nyerjünk. Ebben teljesen biztos vagyok” – mondta a futamot követően Russell. „Ha a 2., 3. vagy 4. helyről indultunk volna, feltehetően megnyerhettük volna a futamot. És végső soron megint az időmérős teljesítményünknél lyukadunk ki. Ha továbbra is a 6. és 8. helyeken végzünk az időmérőn, ahogy történt az a legutóbbi két versenyhétvégén, nehezen fogunk versenyt nyerni. Egy kicsit több varázslatra lesz szükség az időmérőkön, ahogy történt az Budapesten is.”

„Ha a verseny előtt azt mondták volna nekem, hogy a 2. helyen fogok végezni, határozottan nagyon örültem volna neki. De úgy gondolom, csapatként azt gondoltuk, hogy van esélyünk a győzelemre. És szárnyaltunk a tempót tekintve.”

Russell azt mondta, ezen a hétvégén sem volt veszítenivalójuk, így muszáj volt bátornak lenni a stratégiát illetően.

„Nem volt vesztenivalónk. Padlóig nyomtuk, és tudtuk, hogy ez az egyetlen lehetőségünk arra, hogy a győzelemért harcoljunk. A verseny előtt, a stratégiai meetingeken is azt mondtuk, bátornak kell lennünk a döntésekkel, hogy harcolni tudtunk az elsőségért. Azt gondolom, egyértelmű volt a futam elején, hogy a többiek két kiállással próbálkoznak majd. Amikor Max látótávolságon belülre került, az nagyon izgalmas volt. Számomra talán ez volt az eddigi legélvezetesebb verseny a Forma-1-ben, hiszen olyan sokáig nyomhattam keményen, ráadásul egy ilyen kivételes pályán. Nagyon élvezetes volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Megvolt a versenytempónk a győzelemhez!
Ricciardo csak az F1-re fókuszál, „reális opció”, hogy tartalékos lesz jövőre
Albon nemigen hitt a gyors visszatérésben, de úgy érzi, készen áll
Sainz figyelmeztet, előbb-utóbb valaki meg fog sérülni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!