Russell: Messze le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Russell: Messze le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Ferraritól

HIRDETÉS
Lewis Hamiltonhoz hasonlóan a Mercedes másik versenyzője, George Russell is azt mondja, jóformán esélytelenek lesznek a 2022-es Forma-1-es idény első hétvégéjén, a Bahreini Nagydíjon. A brit pilóta szerint jócskán le vannak maradva a Red Bulltól és a Ferraritól.
2022 Bahrain Grand Prix, Friday - LAT Images George Russell Mercedes

Russell a 4. legjobb idővel zárta a pénteki edzésnapot, ám fél másodperccel volt lassabb, mint az élen végző Max Verstappen. A brit pilóta ráadásul azt mondja, a hosszú etapos tempó jóval reprezentatívabb, és abban a tekintetben nagyjából 1 másodperces a hátrányuk.

A Mercedes már az előszezoni teszteken is küszködött a „delfinezés” jelenségével, és azóta sem talált megoldást a problémára: autói a bahreini szabadedzéseken is rengeteget pattogtak az aszfalton.

George Russell szerint a pénteken látottak alapján egyértelmű, hogy óriási hátrányban vannak.

„Szerintem a köridők alapján egyértelmű, hogy nem vagyunk ott, ahol szeretnénk lenni. Azt hiszem, sikerült fejlődni egy kicsit azzal, hogy megoldottunk bizonyos problémákat, de a tempó egyáltalán nincs meg jelenleg” – fogalmazott a fiatal brit.

„Messze le vagyunk maradva a Red Bulltól és a Ferraritól. Úgy tűnik, még az Alfa Romeo és az AlphaTauri is azon a tempón van, mint mi, vagy talán még gyorsabbak is, szóval van egy kis tennivalónk. Azt gondolom, a sok üzemanyagos tempó egy kicsit reprezentatívabb, és következetesen 1 másodperccel lassabbak voltunk, mint riválisaink.”

„De még előttünk a hétvége, a legjobbat kell kihoznunk a helyzetből, és talán minimalizálnunk kell a károkat, de még vetnünk kell a dologra egy pillantást.”

Russell szerint bőven van potenciál a Mercedes W13-as autójában, de eddig képtelenek voltak kihozni azt belőle, mert minden egyes próbálkozással „egyet előre, kettőt hátra” lépnek.

„Tényleg mindent bevetünk jelenleg, hogy megpróbáljuk kihozni, ami benne van, de egyszerűen küszködünk ezzel” – fogalmazott. „Minden, mit megpróbálunk, egy lépés előre, kettő pedig hátra, és mindig vannak korlátozó tényezők, szóval időbe fog telni.”

„Szerintem mindannyian abban bízunk, hogy meg tudjuk oldani erre a hétvégére, de a dolgok jelen állása szerint küzdünk, és van némi tennivalónk. Mélyre kell ásnunk az adatokban, hogy megértsük, miért küszködünk mindketten az autóval.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!