Russell: Mindenki elfelejtette, hogy több pontot szereztem Hamiltonnál - F1VILÁG.HU

Russell: Mindenki elfelejtette, hogy több pontot szereztem Hamiltonnál

HIRDETÉS
George Russell számára élete első F1-es futamgyőzelme többet ér, mint az a tény, hogy a 2022-es szezon során több pontot szerzett csapattársánál, Lewis Hamiltonnál.
2022 Brazilian Grand Prix 2022, Sonntag - LAT Images George Russell

Három tanulóévet követően George Russell számára 2022-ben jött el az áttörés, amikor a Mercedes Lewis Hamilton mellé beültette őt a Forma-1 élmezőnyébe. A fiatal brit számára sokan nehéz évet jósoltak a hétszeres világbajnok mellett, ám Russell minden elvárást túlteljesítve nemcsak, hogy Hamilton szintjét hozta, egyenesen túlszárnyalta őt. 35 ponttal többet szerzett Hamiltonnál, ráadásul ő szerezte meg a Mercedes tavalyi egyetlen pole-pozícióját (Magyarország) és futamgyőzelmét (Brazília) is. Ez utóbbival kapcsolatban úgy érzi, többet ér, mint a 2022-es pontállás ténye.

„Számomra ez a győzelem többet jelentett, mint az év végi pontállás. Elvégre arra senki sem emlékszik, hogy több pontot szereztem Lewisnál. Csak a senki földjén, a negyedik helyen végeztem” – fogalmazott.

Russell a futamgyőzelme mellett tavaly további hét alkalommal állhatott fel a dobogóra. Ez sok pilóta számára álomszerű eredmény lenne, de a fiatal brit ennél sokkal többre vágyik. Az elvárásai egyáltalán nem meglepőek, hiszen a Mercedes az érkezése előtt sorozatban nyolc konstruktőri világbajnoki címet szerzett. Aztán jött a küzdelmekkel teli 2022-es idényük.

„Ha egy évvel ezelőtt valaki egy győzelmet, egy pole-pozíciót és nyolc dobogós helyezést ajánl fel nekem, elutasítottam volna. A csapat és az én ambícióm is sokkal nagyobbak ennél” – kommentálta.

Nagy kérdés, vajon Russell mire menne egy világbajnoki címre alkalmas autóval. A relatíve jól sikerült tavalyi szezonjában közrejátszott a Mercedes szokatlan éve, amely során az autó a vártnál jóval körülményesebben viselkedett, és ez kissé felé billentette a mérleget. Erre is választ kaphatunk, ha a Mercedesnek idén sikerül kijavítani a tavalyi hibáit.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!