Russell: Mindig elgondolkodom, altat-e a Red Bull - F1VILÁG.HU

Russell: Mindig elgondolkodom, altat-e a Red Bull

HIRDETÉS
George Russell ismét felvetette annak az eshetőségét, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata rejtegeti a valós tempóját, miután Miamiban félperces lemaradással ért célba az energiaitalos csapat mögött.
MIAMI, FLORIDA - MAY 07: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB19 leads George Russell of Great Britain driving the (63) Mercedes AMG Petronas F1 Team W14 during the F1 Grand Prix of Miami at Miami International Autodrome on May 07, 2023 in Miami, Florida. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Sorra nyeri a Forma-1-es futamokat a Red Bull istállója, ami a március eleji Bahreini Nagydíj óta egyszer sem talált legyőzőre. George Russellben már a harmadik, Ausztrál Nagydíjat követően felmerült a gondolat, hogy az energiaitalosok komolyabb erőtartalékot rejtegetnek. Akkor az alábbi módon adott hangot a véleményének:

„Biztos, hogy visszafogják magukat. Úgy gondolom, szinte már szégyellik megmutatni a valós tempójukat, különben az F1 mindent megtenne azért, hogy valahogy lelassítsa őket” – fogalmazott.

A Red Bull ezt követően Bakuban és Miamiban is nyerni tudott.

A floridai futamon Russell Carlos Sainzot megelőzve épp a negyedik helyen állt, amikor az előtte haladó Fernando Alonso előtt észrevett egy másik autót. Azt hitte, legalább az egyik Red Bullhoz közel tudott érni, de hamar kiderült, hogy nem ez a helyzet.

„Ki az ott Fernando előtt a pályán? Ennyire közel vagyunk Perezhez?” – kérdezte a rádión. A versenymérnöke mintha leforrázta volna a válasszal: „Nem, sajnálom. Az ott Sargeant a pályán.”

Russell nagyságrendileg 30 másodperces hátrányban követte az első két helyen álló Red Bullokat.

„Annyira messze voltak tőlünk” – fogalmazott a leintést követően. „Mindig elgondolkodom, vajon teljes motorerővel mennek, vagy valami mást rejtegetnek? Ez szégyen a sportra nézve, de persze ismét el kell ismerni, hogy jó munkát végeztek. A mi helyzetünkben a negyedik hely kielégítő: az Alpine-okat magunk mögött tartottuk, megelőztük Carlost és jó volt a tempónk. Persze még jobb lenne a helyzet, ha három pozícióval előrébb lennék, de így is a maximumot nyújtottuk” – értékelte röviden a futamát.

Russell korábbi felvetését Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője lazán lerázta magáról, amikor úgy reagált: a Mercedesnek pontosan ismernie kell az efféle előnyöket.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!