Russell: Mindig elgondolkodom, altat-e a Red Bull - F1VILÁG.HU

Russell: Mindig elgondolkodom, altat-e a Red Bull

George Russell ismét felvetette annak az eshetőségét, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata rejtegeti a valós tempóját, miután Miamiban félperces lemaradással ért célba az energiaitalos csapat mögött.

Sorra nyeri a Forma-1-es futamokat a Red Bull istállója, ami a március eleji Bahreini Nagydíj óta egyszer sem talált legyőzőre. George Russellben már a harmadik, Ausztrál Nagydíjat követően felmerült a gondolat, hogy az energiaitalosok komolyabb erőtartalékot rejtegetnek. Akkor az alábbi módon adott hangot a véleményének:

„Biztos, hogy visszafogják magukat. Úgy gondolom, szinte már szégyellik megmutatni a valós tempójukat, különben az F1 mindent megtenne azért, hogy valahogy lelassítsa őket” – fogalmazott.

 

A Red Bull ezt követően Bakuban és Miamiban is nyerni tudott.

A floridai futamon Russell Carlos Sainzot megelőzve épp a negyedik helyen állt, amikor az előtte haladó Fernando Alonso előtt észrevett egy másik autót. Azt hitte, legalább az egyik Red Bullhoz közel tudott érni, de hamar kiderült, hogy nem ez a helyzet.

„Ki az ott Fernando előtt a pályán? Ennyire közel vagyunk Perezhez?” – kérdezte a rádión. A versenymérnöke mintha leforrázta volna a válasszal: „Nem, sajnálom. Az ott Sargeant a pályán.”

Russell nagyságrendileg 30 másodperces hátrányban követte az első két helyen álló Red Bullokat.

„Annyira messze voltak tőlünk” – fogalmazott a leintést követően. „Mindig elgondolkodom, vajon teljes motorerővel mennek, vagy valami mást rejtegetnek? Ez szégyen a sportra nézve, de persze ismét el kell ismerni, hogy jó munkát végeztek. A mi helyzetünkben a negyedik hely kielégítő: az Alpine-okat magunk mögött tartottuk, megelőztük Carlost és jó volt a tempónk. Persze még jobb lenne a helyzet, ha három pozícióval előrébb lennék, de így is a maximumot nyújtottuk” – értékelte röviden a futamát.

Russell korábbi felvetését Christian Horner, a Red Bull csapatvezetője lazán lerázta magáról, amikor úgy reagált: a Mercedesnek pontosan ismernie kell az efféle előnyöket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Mindig elgondolkodom, altat-e a Red Bull
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!