Russell: Nagyon vágytam már a győzelemre, még ha csak egy sprint is - F1VILÁG.HU

Russell: Nagyon vágytam már a győzelemre, még ha csak egy sprint is

A Mercedes szárnyalt az interlagosi sprintversenyen, ennek eredményeként a csapat két versenyzője kisajátította az első rajtsort a vasárnapi futamra. A most elsőként záró George Russell szerint innen mindenképpen a győzelmet kell célba venniük.

Russell első alkalommal érte el elsőként a kockás zászlót versenykörülmények között, noha ez a szombati siker még nem fog bekerülni a győzelmei közé, hiszen csak a vasárnapi rajtrácsról döntő sprintversenyt nyerte meg, a vele járó nyolc ponttal együtt. A brit pénteken még kicsúszott az időmérő végén, most viszont a lágyabb gumijainak előnyét is kihasználva meg tudta előzni Max Verstappent a 24 körös sprint 15. körében.

„Hihetetlen volt! Nem számítottunk arra, hogy ilyen jó lesz a tempónk, de ez is csak annak bizonyítéka, hogy milyen rengeteg munkát rakott bele a fejlődésünkbe a csapat. Ez Austin óta már a harmadik hétvége, ahol az autó nagyon jónak érződik” – lelkendezett Russell.

„Jó érzés, hogy itt állhatok. Mivel ez csak egy sprint, helyén kellett kezelnünk a kockázatot. Nagyon vágytam már egy győzelemre, de azt sem akartam, hogy a túl nagy rizikó miatt végül valahol hátul kössek ki. De hihetetlen belegondolni, hogy holnap a miénk lesz a teljes első sor, hiszen Lewis is remek munkát végzett azzal, hogy a nyolcadik helyről felkapaszkodott.”

Hamilton ugyan a harmadik helyen zárta a sprintet, ám mivel az előtte végző Carlos Sainzra öt rajthelyes hátrasorolás vár motorcsere miatt, a hétszeres bajnok egyet előreléphet a rajtrácson.

„Nehéz tudni, hogy Max mire lett volna képes a lágy gumikon, és holnap biztosan gyorsabb lesz, de a helyezésünkből adódóan nálunk lesz a stratégiai előny, így a győzelemért fogunk hajtani” – zárta Russell.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!