Friss hírek

Russell nem bánja, hogy bevállalta a slicket

A mezőnyből egyedüliként rakatott fel száraz pályára alkalmas gumikat a Kanadai Nagydíj időmérőjének végén George Russell, és bár a húzása nem jött be, a Mercedes versenyzője azt mondja, ha nem vállalja be ezt a rizikót a pole-pozíció megszerzéséért, akkor most nyugtalanítaná ez a gondolat.

A montreali időmérő közepén elállt az eső és száradni kezdett a pálya, ám még az utolsó percekben is a friss intermediate gumi bizonyult a helyes választásnak, Max Verstappen is ezt használva javított tovább idején és szerezte meg a pole-t. A Q3 közepén Russell volt az egyedüli, aki a bokszba hajtva slick gumikat kért az autójára – mint elmondta, a döntés teljes mértékben a sajátja volt –, ám a lágy keverékeket többszöri próbálkozásra sem tudta működésbe hozni. Különösen az első kanyarkombináció tréfálta meg, ahol egyszer ki is csúszott, enyhe kárt okozva autója hátsó szárnyában.

„Az autónk remek volt. A pálya fele már teljesen felszáradt, egy másik negyedén is láttam kirajzolódni a száraz ívet, és egyedül az 1-es és a 2-es kanyar volt még vizes. Ennyi pedig pont elég ahhoz, hogy cserben hagyjanak a gumik” – mutatott rá Russell. „A tavalyi szocsi időmérő járt az eszemben, amikor egyike voltam annak a három autónak, amelyek a végén bepróbálták a slicket, és harmadik helyre kvalifikáltam a Williamsszel. Persze nagy volt a kockázat, de nagy volt a várható nyereség is – ám ezúttal nem jött be.”

Hirdetés
 

„De örülök, hogy megpróbáltam, mert ha enélkül a harmadik vagy a negyedik helyre kvalifikálok, akkor most bánkódnék azon, hogy nem próbáltam meg a slicket. És azért ez a nyolcadik hely sem a világ vége.”

Míg a kockáztató Russellnek a 8. hely jutott, az interek mellett kitartó Hamilton a 4. pozícióba kvalifikált a másik Mercedesszel, ami idei legerősebb időmérős eredménye lett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!