Russell: Nem fogok duzzogni, mert Hamilton nem adta vissza a 6. helyet  - F1VILÁG.HU

Russell: Nem fogok duzzogni, mert Hamilton nem adta vissza a 6. helyet 

HIRDETÉS
Habár nem kapta vissza 6. helyét Lewis Hamiltontól, emiatt nem fog „duzzogni“ — mondta George Russell, miután a Mercedes kihívta őt egy második kerékcserére is az Emilia-Romagna Nagydíjon. 
George Russell, Mercedes

A verseny második etapjában Russell volt az egyetlen a top 10-ben, aki kiállt egy újabb kerékcserére, miután a csapat aggódott amiatt, hogy a gumik kibírják-e a futam végéig. Az extra bokszlátogatás azt jelentette, hogy a brit csapattársával, Hamiltonnal szemben pozíciót veszített, és a 7. helyre csúszott vissza. 

Russell megkérdezte az istállót, hogy Hamilton visszaadja-e neki a 6. helyet, azonban a Mercedes ezt visszautasította. A friss gumikkal azonban Russell megfutotta a leggyorsabb kört, így az ezért járó egy pluszpontot bezsebelte. 

„Soha nem vagy boldog egy 6. vagy 7. helytől“ — nyilatkozta Russell. „Végső soron csapatként szereztünk plusz egy pontot. Elveszítettem Lewisszal szemben a pozíciómat, de nem fogok duzzogni egy 6. hely elvesztése miatt, hogy őszinte legyek.“

Russell elmondta, a mai eredmény pontosan tükrözi azt, hogy jelenleg hol állnak a többiekhez képest. 

„Itt vagyunk most. Egy kicsit a senki földjén a Ferrarik és a McLarenek mögött, és a középmezőny előtt“ — magyarázta, ám hozzátette, a Mercedesnél továbbra is mindenki lelkesen dolgozik azon, hogy előrébb lépjenek. 

„Mindenki nagyon motivált. A morál nem csökken egyáltalán. Ezt nagyon inspiráló látni. Mindenki arra törekszik, hogy működjenek és fejlődjenek a dolgok. Brackley-ben és Brixworthben is mindenki teljes gőzzel dolgozik. Ezt nagyszerű látni. Csak tovább kell nyomnunk. Ezen a hétvégén ezt kimaxoltuk, az autó a 6. és 7. helyre volt képes. Ezt értük el az időmérőn és a versenyen is.“ 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!