Russell: Nem fogok fékezni csak azért, mert vezeti a tabellát - F1VILÁG.HU

Russell: Nem fogok fékezni csak azért, mert vezeti a tabellát

George Russell nem fogadja el Max Verstappen kritikáját a bakui sprintversenyen történt koccanásuk kapcsán. A Mercedes britje szerint a világbajnoki címvédő volt felelőtlen azzal, hogy ezen a szűk utcai pályán, kiszorított helyzetből is makacsul ragaszkodott a pozíciójához.

Verstappen szerint Russellnek kellett volna óvatosabbnak lennie a sprintverseny első kanyarjaiban intézett támadási kísérletei során, azon magyarázat ugyanis számára egy rajt után nem áll meg, hogy a hideg gumik miatt történt egy baleset. A 2-es kanyarban a Red Bullnak nekicsúszó Mercedes méretes lyukat hagyott a holland pilóta autójának oldalszekrényén, Russell szerint azonban Verstappen csak a saját rámenősségének itta meg a levét.

„Én voltam a belső íven, és a külső íven lévő versenyzőnek sohasem éri meg kockáztatni. Azért vagyok itt, hogy harcoljak, és nem fogok csak azért visszavenni, mert ő vezeti a bajnokságot. Igencsak meglepett, hogy mégis próbálta ott tartani magát a külső íven egy ilyen utcai pályán, hiszen neki sokkal több a veszítenivalója. A koccanás nem volt szándékos, és mindent megtettem, hogy tiszta legyen a küzdelmünk. És amint mondtam, nagyon meglepett, hogy még kívül haladva is ennyire próbált ellenállni” – vázolta saját álláspontját Russell.

 

„Az is meglepett, hogy miért volt ennyire dühös. Így is a harmadik helyen végzett. És elég tapasztalata van ahhoz, hogy tudja, ha a külső íven próbál előzni, akkor mindig benne van az a rizikó, hogy a belső íven lévő autó szélesebben fordul és eltalálhatja őt. Szerintem akkor is ugyanez történt volna, ha fordított helyzetben vagyunk.”

Végül a biztonsági autó kiállását követően Verstappen vissza tudta venni a harmadik helyet Russelltől, a Red Bull egyenesbeli fölényét pedig a brit egy nyomasztó példával szemléltette.

„Úgy ment el mellettem az egyenesben, mintha egy helyben álltam volna. Tudjuk, mennyire gyors az autójuk. A számításaink szerint még akkor is gyorsabbak lennének nálunk az egyenesben, ha mi leszerelnénk a hátsó szárnyat – és ez még csak nem is vicc!” – utalt Russell a Red Bull trükkjére, amely egyelőre az egész mezőny számára rejtély.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!