Russell: Nem fogok Verstappen miatt változtatni - F1VILÁG.HU

Russell: Nem fogok Verstappen miatt változtatni

George Russell továbbra is kitart amellett, hogy a Max Verstappennel történt bakui koccanás során nem hibázott, az ügyet pedig az elhangzott szitokszó ellenére lezártnak tekinti.

A múlt hétvégi Azeri Nagydíj egyik legemlékezetesebb ügyeként maradt fenn a két pilóta esete, akik a szombati sprintversenyen dobogós helyezésekért harcolva ütköztek egymásnak. Az ütközésük a rajtot követően, a derékszögű kettes kanyarban történt, ahol George Russell a belső, Max Verstappen pedig a külső ívet választva koccant egymásnak. Russell jobb első kereke jelentős méretű lyukat ütött a Red Bull motorborításába, ami mellett Verstappen nem tudott elmenni szó nélkül. A leintést követően konfrontálódott Russell-lel, akit egyértelműen hibásnak tartott.

Az ügy természetesen Miamiban is szóba került, ahol Russell leszögezte: Verstappen miatt nem fog változtatni a vezetési stílusán.

 

„Továbbra is úgy fogok vezetni, ahogy eddig. Sok minden elhangzott az eset kapcsán, de részemről egyértelmű a helyzet. Lecsaptam egy előzési lehetőségre, végrehajtottam azt, majd továbbálltam. Ő nyilván nagyon zaklatott lett emiatt, de ilyen a versenyzés. Mindannyian azért vagyunk itt, hogy harcoljunk.”

 Verstappen a versenyt követően „f***fejnek nevezte ellenfelét, akire a holland média képviselői előtt később „George hercegnőként” hivatkozott. Mindezek ellenére Russell Miamiban úgy fogalmazott, az ügyet lezártnak tekinti.

„Számomra nincs mit rendbe tenni. Továbbra is köszönni fogok neki, és biztos vagyok benne, hogy kezet rázunk egymással, ha véletlenül összefutunk. Számomra ez már a múlt. Nem változott róla a véleményem, továbbra is tisztelem őt. Szerintem nagyszerű pilóta, aki a pillanat hevében mondott bizonyos dolgokat” –tett pontot az ügy végére a Mercedes pilótája.

Verstappen a téma kapcsán Miamiban úgy fogalmazott, kettejük kapcsolata „borzasztó”, de aztán gyorsan leszögezte, hogy csak viccről van szó.

„Nem, természetesen ez nem igaz. Talán az emberek ezt akarják hallani, de minden rendben köztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Nem fogok Verstappen miatt változtatni
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!