Russell: Nem fogom ünnepelni a bajnoki 4. helyemet - F1VILÁG.HU

Russell: Nem fogom ünnepelni a bajnoki 4. helyemet

HIRDETÉS
George Russell, a Mercedes versenyzője hiába győzte le az idei F1-es szezonban csapattársát, a hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, úgy érzi, nem lehetnek elégedettek a 2022-es évvel.
2022 Abu Dhabi Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm George Russell

Russell elárulta, készen áll arra, hogy világbajnok legyen, és ugyan ez az érzés nem idén alakult ki számára, a Hamilton mellett töltött szezon csak megerősítette ebben. 

A brit pilóta az idei évben 275 ponttal a bajnoki tabella 4. helyén végzett, ezzel legyőzte csapattársát, Hamilton ugyanis 240 ponttal a 6. helyen zárt. 

„Azt hiszem, ha a szezon kezdetén ezt mondták volna nekem, [hogy legyőzöm Hamiltont], rendkívül boldog lettem volna, mert ha egy Mercedesben legyőzöd Lewis Hamiltont, az legtöbbször azt jelenti, hogy világbajnok vagy” – mondta a 24 éves pilóta. 

Ez önmagában azonban kevés ahhoz, hogy Russell elégedett legyen. 

„Nyilván magammal viszem a pozitívumokat a szezonból, de nem fogok ünnepelni a bajnoki 4. helyem miatt” – mondta. 

A brazíliai győzelmemet ünnepelni fogom, mert ez egy óriási eredmény volt számomra és az egész csapat számára. De tény, hogy azért vagyunk itt, hogy nyerjünk, és azért vagyunk itt, hogy világbajnoki címeket nyerjünk” – folytatta Russell. 

„Szóval idén nem végeztünk tökéletes munkát. Relatíve tiszta és sima szezonunk volt azzal az autóval és csomaggal, amink volt. De a csapat és az általam állított célokhoz ez nem volt elég, így a következő évre kell koncentrálnunk és többet kell beleadnunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!