Russell: Nem szabad túl sokat kísérletezgetnünk - F1VILÁG.HU

Russell: Nem szabad túl sokat kísérletezgetnünk

A Mercedes versenyzője, George Russell szerint fontos lesz odafigyelniük arra a folytatásban, hogy ne kísérletezzenek túl sokat a versenyhétvégéken, az ugyanis könnyen lehet, hogy a teljesítmény rovására megy.

Mivel az ezüstnyilak számára nehezen indult a 2022-es szezon, a bajnokság első hétvégéi jobbára teszteléssel teltek a csapat számára: különféle elemeket, eltérő beállításokat próbálgattak, hogy lássák, mi az, ami a leghatékonyabb és legjobb.

Mostanra viszont úgy tűnik, a delfinezés jelenségét leküzdötte a csapat, így eljött az ideje annak, hogy a teljesítményre helyezzék a hangsúlyt. Bár ezen a téren is sikerült fejlődést elérni, Russell a Francia Nagydíj időmérőjén bő 1,2 másodperccel volt lassabb, mint a pole-t megszerző Charles Leclerc. Ezért gondolja a brit pilóta, hogy a túl sok kísérletezgetés a teljesítmény rovására mehet.

 

„Amikor ennyire le vagy maradva a tempó tekintetében, mindent ki akarsz próbálni, hogy faragj a hátrányodból” – mondta a brit pilóta. „Talán ez is egy lecke számunkra, hogy majdhogynem teljesen magunkra kell fókuszálnunk, és meg kell próbálnunk arra összpontosítani, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból ahelyett, hogy túl sokat kísérletezgetnénk.”

„Momentán viszont szükség van a kísérletezésre is, hogy lássuk, mi működik, és mi nem. Szóval egy kicsit trükkös a helyzet jelenleg.”

A Mercedes ugyanakkor a legutóbbi öt versenyen dobogós eredményeket tudott elérni, Russell pedig állítja, határozottan jó irányba haladnak.

„Azt hiszem, határozottan optimisták vagyunk, mert úgy érezzük, hogy van egy jó irány, amihez tarthatjuk magunkat, és úgy hisszük, hogy remek fejlődést fogunk még elérni. Az időmérőn tudjuk a legegyértelműbb összehasonlításokat elvégezni a riválisokkal szemben, és nyilván egy kicsit nehéz, amikor látjuk, hogy milyen messze voltunk a pole-tól.”

„A versenyen viszont meg kell ítélnünk a dolgokat, és úgy hiszem, hogy gyorsabb autónk van, mint átlagosan volt a szezon eddigi részében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!