Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj
George Russell (GBR) Williams Racing.
Tuscan Grand Prix, Saturday 12th September 2020. Mugello Italy.

Russell nem tart attól, hogy kitúrja őt Perez

Russell nem tart attól, hogy kitúrja őt Perez

A Williams színeiben versenyző George Russell szerint semmi oka nincs arra, hogy aggódjon jövője miatt, noha az elmúlt napokban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint Sergio Perez kitúrhatja őt a brit csapattól.

Még azt megelőzően, hogy a patinás istálló tulajdonost váltott, júliusban bejelentette, 2021-ben is a George Russell – Nicholas Latifi párossal vág neki az F1-es világbajnokság küzdelmeinek.

Nemrég azonban arról kezdtek el szólni a hírek, hogy a Racing Point csapatától kiebrudalt Sergio Perez kapcsolatba lépett a Williamsszel. Amennyiben a csapat új tulajdonosa, a Dorilton Capital két, komoly pénzügyi háttérrel rendelkező versenyzőt akar autóiba ültetni a jövő évben, úgy Russell helye veszélybe kerülhet, Perez mexikói szponzorai ugyanis sokat nyomhatnak a latba.

Russell viszont csütörtökön, Portimaóban leszögezte, szerződése van a 2021-es szezonra, és nem aggódik jövője miatt.

„Szerződésem van a következő évre, a csapatnak pedig új tulajdonosa. Semmi sem változott a kontraktusomat tekintve az új tulajdonos miatt” – mondta a brit.

„Még nem beszéltem az új tulajdonosokkal erről, de ami engem illet, nincsenek aggályaim. Ezen a hétvégén itt lesznek, és biztos vagyok benne, hogy mindent tisztázunk majd, de nem aggódom. Jövőre is itt leszek a rajtrácson a Williamsszel.”

Russell egyébként a Mercedes juniorversenyzője, ha pedig problémák lennének jövőjével, a német gyártóra kell majd támaszkodnia.

„Ha lesz okom aggódni, akkor amúgy is heti kapcsolatban vagyok a Mercedes embereivel. Kiváltságos helyzetben vagyok, hogy teljes mértékben támogatnak, és hosszú távon szerintem remek helyzetben vagyok.”

„Ha úgy adódik, beszélni fogok velük, de momentán nincs okom aggódni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!