Russell nem tart attól, hogy megromlik kapcsolata a Mercedesszel - F1VILÁG.HU

Russell nem tart attól, hogy megromlik kapcsolata a Mercedesszel

HIRDETÉS
A Williams versenyzője, George Russell biztos benne, a múlt vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjon történtek nem lesznek hatással jövőbeli kapcsolatára a Mercedesszel.
2020 Abu Dhabi Grand Prix, Thursday - Steve Etherington George Russell Mercedes

A fiatal pilóta évek óta a Mercedes juniorversenyzője, és jó eséllyel pályázik arra, hogy akár már 2022-ben a német gyártó F1-es csapatának versenyzője legyen.

Russell a múlt vasárnapi, imolai versenyen azonban egy előzési manőver közben nekiütközött a Mercedes-pilóta Valtteri Bottas autójának, ennek pedig óriási baleset lett a vége.

Bár kezdetben Bottast hibáztatta, Russell hétfő délután kvázi elismerve hibáját elnézést kért mindenkitől közösségi oldalán.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke a baleset után azt mondta, Russell előzési manővere rendkívül kockázatos volt, és nem vette figyelembe azt, hogy egy Mercedes van előtte. Bár a csapatfőnök ezzel a mondattal valószínűleg arra utalt, hogy az esélytelennek számító Williamsszel Russellnek nem kellett volna erősködnie Bottas ellen, egyes vélekedések szerint nem kizárt, hogy a brit pilóta vasárnapi akciója jövőbeli pályafutását is befolyásolhatja.

Russell viszont még vasárnap újságíróknak azt mondta, az incidens „nem fog ártani Mercedesszel való kapcsolatának”.

A Williams brit pilótája hétfőn tett közzé egy bocsánatkérő üzenetet közösségi oldalain.

„Tudtam, hogy ez lehet az egyik legjobb lehetőségünk arra, hogy pontokat szerezzünk idén, és amikor ezek a pontok annyira számítanak, mint most, néha vállalod a kockázatot.”

„Most nem volt kifizetődő, és vállalnom kell a felelősséget ezért. Miután volt időm arra, hogy átgondoljam a történteket, tudom, hogy jobban kellett volna kezelnem a helyzetet.”

„A pillanat hevében dúlnak az érzelmek, és tegnap az enyémek felülkerekedtek rajtam. Elnézést kérek Valtteritől, a csapatomtól, és mindenkitől, aki csalódott volt a cselekedetem miatt Én nem ez vagyok, és többet várok magamtól, mert tudom, hogy mások is többet várnak tőlem.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!