Russell: Nincs szükség az autónk átépítésére - F1VILÁG.HU

Russell: Nincs szükség az autónk átépítésére

HIRDETÉS
A vasárnapi Magyar Nagydíjon harmadikként célba érő George Russell szerint nem lenne jó ötlet, ha csapata, a Mercedes megváltoztatná az idei autó egyébként problémásnak tűnő koncepcióját. Szerinte jó irányba haladnak, amit a hétvégi szereplés is bizonyít.
2022 Hungary Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images George Russell Mercedes, followed by CHarles Leclerc, Ferrari

A Mercedes rettentően nehezen kezdte a 2022-es szezont, az első versenyek után pedig az is felmerült, hogy sutba dobja azt a koncepciót, amivel nekivágott az idénynek, és átgondolja, érdemes-e használni például a radikálisnak mondható, oldalszekrények nélküli megoldást.

Az elmúlt időszakban viszont a csapatnak sikerült komoly fejlődést elérnie, a legutóbbi két versenyen pedig mindkét Mercedes-pilóta dobogóra tudott állni. A Magyar Nagydíj után Russellt arról kérdezték, az elmúlt hetekben látottak meggyőzték-e arról, hogy érdemes-e kitartani a jelenlegi koncepció mellett. 

„Azt gondolom, továbbra is nyitottnak kell lennünk” – mondta a brit pilóta. „Nem hiszem, hogy az autó koncepciójának megváltoztatásával gyorsabbak lennénk, hogy őszinte legyek, talán épp ellenkezőleg. Néha ragaszkodnod kell a folyamathoz, és tovább kell nyomnod. Ez nehéz, amikor nincs meg a tempód, és úgy tűnik, a dolgok nem a kedved szerint alakulnak.”

„Én viszont személy szerint hiszek minden egyes emberben a csapaton belül, és szerintem óriási fejlődést értünk el mostanáig. És látjuk azt a munkát, amit szombaton végeztünk, látjuk azt a tempót, amit mindketten mutattunk a versenyen – azt hiszem, a szezon elején egy perces lemaradásban fejeztük be a versenyeket. A legutóbbi két futamon viszont 10 másodpercen belül, szóval szerintem határozottan jó irányba haladunk.”

Lewis Hamilton egyébként a hungaroringi sajtótájékoztatón csupán annyit mondott, egyetért Russell szavaival a kérdésben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!