Friss hírek

Russell odaszúrt a Ferrarinak: Hiába gyors az autód, ha nem érsz célba vele!

Mr. Megbízhatóság – csapata, a Mercedes csak így jellemezte a vasárnapi Azeri Nagydíjon harmadikként célba érő George Russellt, aki csapata jelenlegi problémái ellenére eddig a szezon mind a 8 versenyén a legjobb 5 között ért célba. A brit pilóta a futam utáni interjújában egy kicsit oda is szúrt a Ferrarinak.

Russell saját bevallása szerint erőből legfeljebb az 5. helyen érhetett volna célba Bakuban, ám profitálni tudott abból, hogy a két Ferrari, Carlos Sainz és Charles Leclerc nem jutott el a kockás zászlóig műszaki hiba miatt. Ennek, illetve Russell remek teljesítményének köszönhetően a brit pilóta mindössze 17 ponttal van lemaradva a bajnokesélyesnek kikiáltott Leclerc-től, aki idén már másodszor nem tudott pontot szerezni.

„Ez egy olyan bajnokság, ahol minden egyes versenyen lehetőséget kapsz a pontszerzésre. És nem számít, mennyire gyors az autód: ha nem szerzed meg ezeket a pontokat, nem fog növekedni az a bizonyos szám” – fogalmazott a brit, odaszúrva egy kicsit a Ferrarinak.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, szerintem az 5. hely lett volna itt a maximum, amit erőből elérhettünk volna. De nyilván ez egy csapatmunka, és ott kell lenni, hogy felszedd a darabkákat, és pontokat szerezz. Nekünk pedig a Brackley-ben és Brixworth-ben dolgozók kemény munkájának köszönhetően megbízható autónk és megbízható erőforrásunk volt, és képesek voltunk profitálni mások balszerencséjéből.”

Russell beszélt arról, bár a „delfinezés” még mindig komoly problémákat okoz a Mercedesnek, az autó alapvetően jól vezethető volt Bakuban.

„Hogy őszinte legyek, az autót jó volt vezetni. Az egyensúly jó. Csak azzal van a gond, hogy mindig aszfaltot ér, és itt van ez a delfinezés. Ahogy mondtam, keményen kell dolgoznunk továbbra is azon, hogy még több teljesítményt találjunk. Nem hiszem, hogy komoly újításaink lesznek Kanadában, de Silverstone-ban talán már jobb elképzeléseink lesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell odaszúrt a Ferrarinak: Hiába gyors az autód, ha nem érsz célba vele!
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra
Évtizedes tradíciót tiltanak be a Forma-1-ben
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!