Russell: Olyan volt, mintha valami tolna hátulról - F1VILÁG.HU

Russell: Olyan volt, mintha valami tolna hátulról

Rejtélyes jelenséggel indokolta a Szingapúri Nagydíj időmérőjéről való korai búcsúját George Russell, aki szezonja egyik leggyengébb szombati eredménye révén csak a 11. helyről rajtolhat, miközben Lewis Hamilton alatt remekül működik a Mercedes.

Russellnek már a második szakasz után véget ért az időmérő Szingapúrban, miután hat ezredmásodperccel a tizedik helyen záró Kevin Magnussen mögött zárva éppen lecsúszott a Q2-ből való továbbjutásról. Ilyen idén korábban csak Imolában és Miamiban történt a kiegyensúlyozott eredményeivel hírnevet szerző brittel.

A hungaroringi pole-pozíciós küszködését azonban nem a gumik felmelegítése vagy a pálya változó állapota okozta, ehelyett egy szokatlan jelenségről számolt be az időmérőt követő nyilatkozatában.

 

„Nem a gumikkal volt gond, hanem valami mással, ami a fékekkel és a motorral kapcsolatos, és amivel már az első edzésen is szembesültünk. Valami olyan érzést keltett, mintha lenyomott gázpedállal érkeztem volna meg a kanyarokba, pedig nem nyomtam a pedált. Ráléptem a fékre, megérkeztem a kanyarba, de ekkor mintha hátulról valami megtolt volna, így nem tudtam rendesen befordulni, folyamatosan alulkormányzott volt az autó” – ecsetelte a helyzetet Russell.

„Akkor sem lett volna jobb, ha bejutok a Q3-ba, mert nem hiszem, hogy meg tudtuk volna oldani a problémát. De legalább már látunk némi nyomot az adatokban arra vonatkozóan, hogy mi lehet ez.”

Russell azért is bánja a történteket, mert a szingapúri ismét egy olyan hétvégének tűnik, amely dobogóeséllyel kecsegtet a csapat számára, Lewis Hamilton ugyanis a 3. rajthelyre állította a másik Mercedest.

„Pedig az autó jól működik itt, láthattuk, hogy Lewis nagyon-nagyon gyors volt, de alattam egyszerűen nem működött. Ebből a szempontból biztató a hétvége, de a biztatóval semmire nem megyünk, hiszen a pontokért vagyunk itt” – fogalmazott a 24 éves pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Olyan volt, mintha valami tolna hátulról
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!