Russell optimista: Még idén versenyeket akarunk nyerni! - F1VILÁG.HU

Russell optimista: Még idén versenyeket akarunk nyerni!

HIRDETÉS
Kőkeményen fog dolgozni a Mercedes Forma-1-es csapat azon, hogy visszanyerje jó formáját – George Russell azt mondja, szeretnének még idén újra versenyt nyerni.
2023 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday - Sam Bloxham George Russell

A német istálló kiábrándítóan kezdte a 2023-as idényt, pedig a tavalyi küszködés után abban bízott, idén ismét az élmezőnyben harcolhatnak majd pilótái. A szezonnyitó Bahreini Nagydíj ezért valóságos hidegzuhany volt a német csapat számára, ahol most tulajdonképpen teljesen áttervezik az idei versenyautót.

George Russell szerint a Red Bull dominanciája jelenleg elképesztő, így kőkeményen kell dolgozniuk azon, hogy faragjanak a hátrányukból, ami nem lesz könnyű.

„Először is el kell ismerni azt, amit a Red Bull csinált, az előnyük a mezőny többi tagjával szemben szerintem nagyobb, mint amit a Mercedes 2014-es fölénye óta láttunk” – mondta a brit pilóta a Sky Sports F1 televíziónak.

„Nagyon komoly előnyben vannak, és mindenkinek keményen kell dolgoznia, hogy megértse, hogyan csökkenthetné ezt a hátrányt.”

Russell ugyanakkor optimistán tekint a jövőbe, biztos benne, hogy a Mercedes össze tudja kapni magát. A fiatal pilóta hozzátette, szeretnének már idén újra futamot nyerni az F1-ben.

„Tudjuk, hogy nem hoztunk helyes döntéseket télen, és szerintem a teljesítmény egy részét gyorsabban vissza tudjuk nyerni, mint általában. Szóval nincs minden veszve. Továbbra is olyan keményen küzdünk, amennyire csak tudunk, versenyeket akarunk nyerni idén, harcban szeretnénk lenni.”

„Ugyanakkor viszont szeretnénk realisták is maradni, magunkra fókuszálunk, és szeretnénk jól megalapozni a dolgokat hosszú távon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!