Friss hírek

Russell: Össze kell idén dolgoznunk Hamiltonnal!

A Mercedes Forma-1-es csapatának ifjú titánja, George Russell nem számít arra, hogy előnyben lesz majd Lewis Hamiltonnal szemben amiatt, mert a brit versenyző számára nem telt nyugodtan a tél a tavalyi szezonzáró eseményei miatt. A brit ugyanakkor hangsúlyozta, össze kell majd dolgozniuk a Mercedes érdekében.

Hamilton drámai küzdelemben maradt alul Max Verstappennel szemben az Abu Dhabi Nagydíjon, és hosszú hetekig nem is hallatott magáról – noha saját bevallása szerint a pihenés mellett kőkeményen készült az új idényre.

A hétszeres világbajnok idén George Russell személyében új csapattársat kap majd, aki természetesen ki van éhezve a sikerre. A brit tehetség ugyanakkor azt mondja, mindent megtesz majd azért, hogy tanuljon Hamiltontól, akivel egyébként hosszú évek óta dolgozik már együtt.

Hirdetés
 

„A munkakapcsolatom Lewisszal az elmúlt 3 évben nem volt annyira szoros, mint 4-5 évvel ezelőtt a Mercedes juniorversenyzőjeként, amikor hétről hétre láthattam őt dolgozni” – mondta a brit tehetség.

„Mindig lenyűgöz az, hogy egy ennyire tehetséges és eredményes versenyző, mint Lewis, folyamatosan többre törekszik. És azt gondolom, ez hihetetlenül inspiráló és motiváló számomra is, mint fiatal versenyző számára, aki megpróbál olyan magasra jutni, mint Lewis. Csodás lehetőség az, hogy a csapattársa lehetek, és tanulhatok tőle, és láthatom azt, hogy dolgozik. Azt gondolom, nagyon jó a kettőnk kapcsolata, remekül tudunk együtt dolgozni ahhoz, hogy előrevigyük a csapatot.”

Russellt megkérdezték arról is, előnyt jelent-e majd számára az előttünk álló idényben, hogy ő a felkészülésre tudott fókuszálni, miközben Hamiltonnak nem igazán volt nyugodt tele az abu dhabi események miatt.

„Nem. Lewis egy harcos, egy versenyző, és számára abszolút az a prioritás, hogy a lehető legjobb formáját nyújtsa, amikor ott lesz a versenypályán Bahreinben, az első futamon. Sokkal tapasztaltabb, mint én, tudja, mi kell ahhoz, hogy az ember világbajnok legyen, és azt is tudja, milyen felkészülésre van szüksége az előszezonban.”

„Mindenki más, és talán én is másképp készülök a szezonra, mint Lewis, és ő is másképp készül, mint más pilóták. De meg kell tanulnod azt, hogy mi a legjobb számodra, és tiszteletben kell tartani azt, ahogy mindenki csinálja ezt.”

Russell a 2020-as Szahíri Nagydíjon már versenyezhetett a Mercedesszel: akkor a koronavírusos Hamiltont helyettesítette, és azonnal a győzelemért tudott harcolni. Adja tehát magát a kérdés, vajon idén lesz-e esélye a győzelmekért csatázni Hamilton oldalán?

„Olyasvalami ez, amin őszintén szólva még nem is gondolkodtam, mert az én legfőbb célom, hogy ott legyen körülöttem a csapat, és egy autó, és olyan irányba fejlesszük azt az autót, ami a legjobb lehetőséget nyújtja nekem a következő két, három, négy évben. Hiszen láttuk a fejlesztési rátát, hallottunk pletykákat arról, hogy más csapatok mennyit fejlesztenek. És nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a Forma-1 azzal az elképzeléssel hozta létre ezt a szabályrendszert, hogy nagyjából 4 másodperccel lassabbak leszünk – de már most halljuk minden egyes csapattól, hogy sokkal-sokkal gyorsabbak vagyunk ennél.”

„Lewisnak és nekem össze kell tehát dolgoznunk, nem fókuszálhatunk túlzottan egymásra, a dolgok ugyanis folyamatosan változnak. Reméljük, hogy a Mercedes továbbra is a leggyorsabb csapat lesz, a miénk lesz a leggyorsabb autó a rajtrácson, de erre nincs semmiféle garancia. És nem lehetünk naivak, dolgoznunk kell azért, hogy így legyen.”

Videó

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!