Russell: Pedig ez a pole a kezünkben volt… - F1VILÁG.HU

Russell: Pedig ez a pole a kezünkben volt…

HIRDETÉS
Bár a Mercedes szezonbeli legerősebb időmérőjét produkálta a Mexikói Nagydíjon, George Russell mégis elszalasztott lehetőségként tekint a második helyre. A brit elmagyarázta, milyen körülmény hatására táltosodott meg az autójuk erre a hétvégére.
2022 Mexico City Grand Prix 2022, Friday - LAT Images George Russell

Ugyan Russell révén szerzett már egy rajtelsőséget idén a Mercedes a Hungaroringen, a csapat most Mexikóvárosban érte el szezonbeli legjobb összesített időmérős eredményét, hiszen Lewis Hamilton a harmadik helyen zárt, csupán öt ezreddel csapattársa mögött, így a két Ezüstnyíl fog leselkedni Max Verstappen mögött a vasárnapi rajtnál.

A Mercedesek végül három tizedmásodperccel maradtak el a Q3-ban remeklő hollandtól a pole-ért folyó harcban, ám Russell úgy érzi, ha nem rontja el a saját utolsó körét, Verstappent is legyőzhette volna. A brit ahelyett, hogy örült volna a második helynek, a csapatrádión bocsánatkéréssel jelentkezett be a leintést követően.

„A csapat ennél többet érdemelt volna ezen a napon, hiszen nagyszerű autót adtak alánk erre a hétvégére. Ez a bizonyítéka annak a rengeteg kemény munkának, amit elvégeznek” – nyilatkozta Russell. „Lewis révén már az előző hétvégén is láthattuk ennek a jelét, most viszont úgy tűnt, hogy a pole a kezünkben van, ám rémesen sikerült az utolsó köröm. Mindenesetre a pontokat nem az időmérőért osztják, és izgatott vagyok amiatt, hogy ismét az első rajtsorban lehetek.”

Arra a kérdésre, hogy szerinte mi idézhette elő az idén rapszodikusan teljesítő Mercedes kiváló mexikói formáját, Russell a 2200 méter magasan fekvő mexikóvárosi pálya földrajzi sajátosságát vette elő.

„Austinba egy frissítéssel érkeztünk, de az a pálya nem igazán adott lehetőséget arra, hogy megmutassuk, mire is képes vele az autó. Itt viszont ezen a nagy tengerszint feletti magasságon a légellenállás mértéke kevésbé játszik szerepet. Ezen a téren az egész szezonban úgy három tizeddel a Red Bull mögött jártunk, de itt most nem mutatkozik meg annyira, és valószínűleg ez az oka annak, hogy egy kicsit versenyképesebbek vagyunk” – felelte Russell, aki csapattársához hasonlóan idén eddig hétszer állt dobogón, és már a pénteki edzések után is ezt a minimális célt tűzte ki önmaga számára.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!