Russell reagált Verstappen szavaira: Sok bajnokesélyes van az F1-es mezőnyben! - F1VILÁG.HU

Russell reagált Verstappen szavaira: Sok bajnokesélyes van az F1-es mezőnyben!

Reagált Max Verstappen elismerő szavaira nemrég a Mercedes Forma-1-es csapatának ifjú titánja, George Russell, a fiatal brit azonban úgy látja, a mostani mezőnyben sok versenyzőt gyúrtak világbajnok matériából.

Russell egyike a száguldó cirkusz jelenleg feltörekvő generációjának, Max Verstappen, az aktuális világbajnok pedig a Daily Mail című lapnak adott interjújában nemrég igencsak elismerően beszélt a brit versenyzőről.

„George is tagja annak a generációnak Landóval [Norris] és Charles-lal [Leclerc] együtt, amellyel felnőttem” – mondta a Red Bull holland versenyzője. „Egy kicsit a gokartos időkben is versenyeztem George ellen, habár ő egy évvel fiatalabb volt.”

 

„Azonnal látni lehetett, hogy jó. Nagyon természetesen jött neki a dolog – nem kellett sok kör ahhoz, hogy gyors legyen. Megvan benne a potenciál ahhoz, hogy világbajnok legyen.”

Russell most egy interjúban beszélt arról, elismerésnek veszi Verstappen szavait, ám rámutatott arra, az F1-et nem véletlenül nevezik királykategóriának.

„Nyilván mindig jó, amikor pozitív dolgokat mondanak az emberről” – mondta a brit versenyző a Square Mile hasábjain. „Ugyanakkor viszont egy tucatnyi versenyző van a rajtrácson most, akik mindannyian méltóak a világbajnoki címre – néhányan már világbajnokok, és vannak, akik még nem nyertek, de ha megfelelő autóban ülnének a megfelelő időben, akkor határozottan nyernének egy világbajnoki trófeát.”

A Mercedes versenyzője azt mondja, tudja, mit kell tennie ahhoz, hogy az ő neve is felkerüljön a bajnokok névsorára.

„Úgy adhatom meg magamnak a legjobb esélyt, ha folyamatosan dolgozom és nyomom, soha nem adom fel, és megbizonyosodom arról, hogy készen állok a harcra, amikor olyan autó van alattam, mely képes a győzelemre” – magyarázta.

„Remélem, hogy előbb-utóbb eljön ennek az ideje. De azt gondolom, még jó 15 év van bennem, és tovább kell dolgoznom a fittségemen, a versenyképességemen, azon, ahogy a csapattal dolgozom – annak érdekében, hogy ha holnap jön el ez a lehetőség, akkor készen álljak rá.”

„Ha viszont ez a lehetőség három, négy, öt, vagy akár tíz év múlva jön el, ám legyen!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell reagált Verstappen szavaira: Sok bajnokesélyes van az F1-es mezőnyben!
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!