Russell: Remélem, okoztam némi fejfájást a Mercedesnek! - F1VILÁG.HU

Russell: Remélem, okoztam némi fejfájást a Mercedesnek!

HIRDETÉS
A Mercedes autójával múlt héten parádésan versenyző George Russell azt reméli, teljesítményével okozott némi fejfájást a német istállót irányító Toto Wolffnak.
2020 Sakhir Grand Prix, Sunday – LAT Images George Russell

Russell a koronavírusos Lewis Hamilton helyett ugrott be a múlt hétvégi Szahíri Nagydíjon, és hiába volt rendkívül nehéz dolga, magabiztosan állt helyt a bahreini pályán.

A brit tehetség az időmérőn mindössze 26 ezreddel volt lassabb csapattársánál, a pole pozíciót megszerző Valtteri Bottasnál, a versenyen pedig magabiztosan haladt a győzelem felé – egészen a Mercedes óriási bokszutcai hibájáig.

Russellnek jelenleg érvényes szerződése van a Williamsszel 2021-re, ám azt Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke is elismerte, juniorversenyzőjükre fényes jövő vár.

Bár Russell a vasárnapi versenyen végül csak a 9. helyen ért célba, azt reméli, teljesítményével sikerült jó pontot szereznie a Mercedesnél.

„A legjobb mód, ha a pályán nyújtott teljesítményeden keresztül szólalsz meg” – mondta a brit pilóta.

„Ez egy teljesítményalapú ipar, és remélem, hogy ez a hétvége megerősítette az álláspontjukat velem kapcsolatban.”

„A Mercedes 2016 vége óta támogat engem. Egész pályafutásomat szoros figyelemmel kísérték. És ez remélhetőleg most egy újabb lépés a ranglétrán.”

A Mercedes csapata múlt hétvégén cáfolta, hogy Russell hétvégi szerepeltetése egyfajta „szétlövés” lenne a brit pilóta és Valtteri Bottas között, Russell azonban reméli, Toto Wolffnak most van min gondolkodnia.

„Ez csak egy újabb nagyszerű hétvége volt a megerősítés szempontjából, miszerint valójában nagyon jó munkát végzünk idén a Williamsnél.”

Hirdetés

„Totónak pedig remélhetőleg jó kis fejfájást okozok majd, nemcsak 2022-re, hanem akár előbb is!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!