Russell: Remélem, Verstappen megtanulta, milyen kockázattal jár egy ilyen küzdelem - F1VILÁG.HU

Russell: Remélem, Verstappen megtanulta, milyen kockázattal jár egy ilyen küzdelem

A Mercedes brit versenyzője, George Russell azt mondja, reméli, Max Verstappen megtanulta, milyen kockázattal jár az, ha egy utcai pályán a külső íven próbálja meg tartani a pozícióját.

A két versenyző nagyot csatázott a Forma-1-es Azeri Nagydíj szombati sprintfutamán, párharcuknak pedig kisebb ütközés lett a vége, melynek következtében Verstappen Red Bulljának oldalszekrényén egy méretes lyuk keletkezett.

A verseny leintése után Verstappen dühösen ment oda versenytársához, hogy magyarázatot kapjon a történtekre, Russell pedig azzal védekezett, nem volt tapadása. Újságíróknak nyilatkozva aztán a brit pilóta kifejtette véleményét a történtekkel kapcsolatban, szerinte egyértelműen övé volt a pozíció. 

 

„Amikor odajött hozzám, azt hittem, azt fogja mondani, ’remek küzdelem, jó csata volt’. Meglepett, mennyire dühös volt” – mondta a futam után a Mercedes versenyzője.

„Ami engem illet, a pozíciót már elveszítette. Az ember már 8 éves kora óta, a gokartos idők óta tudja, hogyha belül van egy kanyar csúcspontján, az az ő kanyarja. Ha egy versenyző próbálja tartani magát kívül, akkor óriásit kockáztat. Az első körben, egy utcai pályán valósággal sokkolt, hogy tartotta a pozíciót.”

„Ugyanakkor azért vagyok itt, hogy harcoljak és győzzek – nem csak azért, hogy integessek neki, mert ő Max Verstappen egy Red Bullban.”

Russell a Sky Sports F1 televíziónak arról is beszélt, fordított esetben ő biztosan elvette volna a gázt.

„Részemről az előzés már megvolt. Ha fordított helyzetben lettünk volna, biztos vagyok benne, hogy ugyanígy csinálta volna. Ez is része a versenyzésnek. Tovább fogunk lépni, nagyfiúk vagyunk már, ez a Forma-1. Én nem próbálkoztam volna azzal, hogy tartsam a pozíciómat kívül egy utcai pályán, az első körben. A belül lévő versenyző megfogja a belső ívet, a kanyart pedig ezáltal elveszíted.”

„Mi, versenyzők mindig azt mondjuk egymás között, ha kívülről próbálsz előzni, tisztában vagy a kockázattal. Remélhetőleg ő ma megtanulta ezt.”

„Sokkal több veszítenivalója volt neki, mint nekem. Várhatott volna még egy kört, a sebességüket látva simán visszavette volna a pozíciót. Már előtte voltam az 1-es kanyar csúcspontján is, elég simán. Elég érdekes volt, hogyan zajlott a dolog 3 kanyaron át.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Russell: Remélem, Verstappen megtanulta, milyen kockázattal jár egy ilyen küzdelem
Marko: Győzködnöm kellett Hornert, hogy ne szerződjön a Ferrarihoz
A Red Bull nem aggódik a Mercedes felerősödése miatt: „Így is 23 másodperces hátrányban voltak”
A Ferrari továbbra sem érti, miért ilyen következetlen versenyautója
Wolff: Kellett a szezon eleji sokk, hogy merjünk változtatni!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!