Russell reméli, a Ferrari Verstappenre fókuszál majd - F1VILÁG.HU

Russell reméli, a Ferrari Verstappenre fókuszál majd

HIRDETÉS
A dobogóért szeretne harcolni a mai Holland Nagydíjon George Russell, a Mercedes versenyzője pedig azt reméli, gyorsabb autójuk lesz majd a futamon, mint a Ferrari-pilótáknak.
2022 Dutch Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm George Russell Mercedes

A fiatal versenyző csak a 6. rajtkockát szerezte meg a szombati időmérőn, habár a tempót látva a Mercedesnek jobb pozíciók megszerzésére is lehetősége lett volna – Sergio Perez megpördülése miatt azonban sem Russell, sem csapattársa, Lewis Hamilton nem tudta befejezni utolsó időmérős gyorskörét.

Russell az időmérő után azt mondta, ezúttal ráfáztak arra, hogy utolsóként gurultak pályára a Q3-ban, ám úgy érzi, a 6. helyről indulva is jó esélyeik lehetnek vasárnap.

„Úgy gondolom, egy ilyen pályán sokkal nagyobb az aszfalt javulása, és amikor már eleve hátrányban vagyunk, úgy érezzük, hogy mindent bele kell adnunk, és ez volt a stratégiánk Budapesten is” – mondta a brit. „A pálya egyre csak javult, és ha az ember utolsóként szeli át a célvonalat, akkor remélhetőleg a legtöbbet hozza ki a pályából – szóval hős is lehet, de rá is fázhatsz.”

„Ezúttal nyilván nem igazán működött a dolog számunkra, de a 6. hely nem olyan borzasztó, az 1-es kanyar felé vezető csörte, illetve az első pár kör kulcsfontosságú lesz. De nem látom okát annak, miért ne harcolhatnánk a dobogóért. Remélem, hogy a nap előbújik majd, és ez a narancsszínű köddel kreál majd egy kis hőmérsékletet a vasárnapi légkörben!”

A Mercedes zandvoorti időmérős teljesítménye erős kontrasztot mutat az egy hete, Belgiumban látottakkal, Russell pedig úgy véli, ma már tudják, mi ennek az oka.

„Értjük már, miért voltunk lassúak Spában, és miért vagyunk gyorsabbak ezen a hétvégén, szóval azt gondolom, ez a két verseny kulcsfontosságú annak megértése szempontjából, hogy hogyan legyen gyorsabb autónk 23 versenyen keresztül.”

Russell beszélt a Ferrarikról is: bízik abban, hogy az olaszok Max Verstappenre koncentrálnak majd a versenyen.

„Remélem, hogy minden erejükkel Maxra fókuszálnak majd, az ugyanis sebezhetővé teheti őket” – magyarázta a Mercedes versenyzője. „Szerintem Max próbál majd előnyt kiépíteni, nekünk pedig talán gyorsabb autónk lesz, mint a Ferrarinak és Checónak [Perez].”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!