Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Russell reméli, nyárig kiderül, hogy a Mercedeshez szerződhet-e

A Williams versenyzője, George Russell azt szeretné, ha a nyári szünetik döntés születne arról, hol folytatja 2022-ben. A brit tehetség olyan autóban szeretne ülni jövőre, mellyel a győzelemért harcolhat.

Russell a Mercedes juniorversenyzőjeként tavaly már lehetőséget kapott a német istállótól: a Szahíri Nagydíjon a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesíthette, és nem is vallott szégyent, hiszen a győzelemért csatázhatott. A jó eredmény végül a Mercedes bokszutcai bakija miatt nem jött össze, a brit pilóta azonban jó eséllyel pályázik arra, hogy 2022-ben a világbajnok csapat versenyzője legyen.

Russell azt mondja, mindenki azt szeretné, ha nyárig eldőlne, hol kap helyet a következő idényben.

„Azt gondolom, mindannyian szeretnénk, ha így vagy úgy eldőlne a nyári szünetig” – mondta a fiatal pilóta a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva. „Szerintem ez mindenki érdeke.”

„De, hogy őszinte legyek, nem igazán erőltetem a témát senkinél – sem a Mercedesnél, sem a Williamsnél. Mert kizárólag a munkámra fókuszálok.”

„És tudom, hogy ha kihozom magamból azt, amire képes vagyok, akkor a kirakatba kerülök. Azt gondolom, az a bizonyos bahreini verseny egyedülálló lehetőséget kínált, hogy kis híján bizonyítsak. Miközben azt megelőzően kissé mindig kérdőjeles volt a dolog a Williamsnél való helyzetem miatt.”

Russell azt mondja, szerinte jó lenne a Mercedes és az F1 számára is, ha a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton maradna a következő években is.

„Nem igazán erőltetem a témát. Élvezek minden egyes versenyt, élvezem a helyzetem. De azt gondolom, igazán izgalmas, hogy Lewis ilyen nyíltan beszél a következő pár évről. És teljesen világos, hogy még mindig hihetetlenül magas szinten teljesít.”

„Szerintem nagyszerű lenne a sport és a Mercedes számára is, ha folytatná. És nyilvánvaló, hogy fiatal pilótaként az ember a legjobb ellen akar menni. És Lewis a legjobb.”

Arra a kérdésre, hogy lényegében arról szól-e majd a döntés, hogy marad-e a Williamsnél, vagy a Mercedesnél folytatja, Russell kifejtette: „Nyilván sokat beszélnek a feljebb lépésről, illetve a Mercedeshez való átkerülésről.”

„De elvégre a Mercedes menedzsel engem, és ők a legjobbat akarják a karrierem szempontjából. Egyedülálló helyzetben vannak ebből a szempontból. A legjobbat akarják nekem. És ha úgy hiszik, hogy megérdemlem a lehetőséget, akkor az ott lesz. Ha úgy érzik, nem érdemlem meg, akkor máshol találnak nekem helyet, ahol folytathatom a fejlődést.”

„De úgy érzem, készen állok arra, hogy világbajnoki címekért és győzelmekért harcoljak. Úgy érzem, már most készen állok erre, pláne majd az idei szezon végén. Szóval bárhol is találom magam jövőre, egy olyan autóban akarok ülni, ami megadja a lehetőséget számomra arra, hogy versenyeket nyerjek. Mert nem azért harcoltam egész pályafutásom során, hogy az F1-be kerüljek, és a 15., vagy 16. helyekért harcoljak. Azért küzdöttem egész karrierem során, hogy eljussak ide és győzzek. És erre fókuszálok – jobban, mint valaha.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!