Friss hírek

Russell: Semmi sem sugallja azt, hogy idén nem harcolhatunk a vb-címért

George Russell szerint semmi sem utal arra, hogy a Mercedes 2023-ban nem lesz harcban a Forma-1-es világbajnoki címért.

A német istálló tavaly csupán az összetett pontverseny harmadik helyén zárt, miután W13-as kódjelű versenyautójával nem tudta felvenni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival. A Mercedes számára főleg a „delfinezés” jelensége okozott problémát, ami miatt egész egyszerűen nem tudta optimálisan használni versenyautóját. Az évad során sikerült jelentős előrelépéseket tennie a csapatnak, Brazíliában pedig a csapat első és egyetlen győzelmét is megszerezte 2022-ben.

Az ezüstnyilak idén természetesen visszavágásra készülnek, George Russell pedig magabiztos azzal kapcsolatban, hogy a Mercedes újra a vb-címért lesz versenyben.

Hirdetés
 

„Azt gondolom, ha megnézzük, milyen fejlesztéssel rukkoltunk elő 2022-ben, és milyen ütemben csökkentettük a lemaradásunkat, akkor semmi sem mondja azt nekünk, hogy ezt nem tudjuk megvalósítani. Mintegy két hónapja már elég egyértelmű, hogy milyen célokat kell elérnünk a fejlesztések tekintetében” – mondta a Motorsport.com című internetes lapnak a brit tehetség. „És elég magabiztosak vagyok azzal kapcsolatban, hogy amennyiben ezeket sikerül elérni, akkor olyan autónk lesz, amivel harcolni tudunk a Red Bull-lal.”

Russell szerint a Mercedes tavaly év végi formája éles ellentétben áll azzal a küszködéssel, amit a 2022-es szezon elején láttunk a csapattól.

„A szezon elején az Alfa Romeo és a Haas mögé kvalifikáltuk magunkat. Emlékszem, hogy Imolában a negyedik helyen végeztem, de ugyanolyan volt a tempóm, mint Landónak [Norris], és Valtteri [Bottas] próbált levadászni engem az Alfával. Gyorsabbak voltak nálunk a versenyen, Lewis pedig a 10. vagy 9. helyen volt.”

„De, ha megnézzük, hol tartunk most, és hogy állunk ezekhez az autókhoz képest, melyeknek feltehetően nem voltak olyan fejlesztéseik, mint a Ferrarinak és a Red Bullnak, akkor látható, hogy jelentős fejlődést értünk el. Maga a tény, hogy olyan helyzetben voltunk, hogy a győzelmekért harcolhattunk, sokat elárul. Szóval nagyon bízom ebben a csapatban.”

„Az elején talán nem a miénk volt a leggyorsabb autó – amiatt, ahogy kezdtünk. De a fejlesztési rátát látva nagyon remélem, hogy határozottan a bajnoki címért harcolhatunk.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!