Russell: Sokat fognak javulni a köridők az időmérőn - F1VILÁG.HU

Russell: Sokat fognak javulni a köridők az időmérőn

HIRDETÉS
A 3. legjobb köridővel zárta a Forma-1-es Szingapúri Nagydíj nyitónapját George Russell, a Mercedes versenyzője azonban tudja, semmi garancia nincs arra, hogy a folytatásban is ennyire előkelő helyzetben lesznek.
2022 Singapore Grand Prix 2022, Friday - LAT Images George Russell Mercedes

Russell mindössze 3 tizedmásodperccel volt lassabb a második tréningen, mint az élen végző Carlos Sainz, és bár összességében rendben ment a nyitónap, természetesen pontosan tudja, hogy rengeteg munka vár még rájuk a szombati időmérő előtt. A brit versenyző a második szabadedzés után arról beszélt, a szingapúri pálya egyenetlensége komoly fejtörést okoznak a Mercedesnek, az autó ugyanis eleve rendkívül hajlamos a pattogásra.

„Papíron ez egy ígéretes nap volt számunkra – de a papír semmit nem jelent” – mondta a fiatal tehetség. „Összességében rendben ment a nyitónap, de határozottan rengeteg a tennivalónk. Ez a pálya nagyon egyedülálló, a körülmények pedig nehezek. Óriási a forróság, és végig úgy érzi az ember, hogy kirepül az autóból. A pálya felülete nagyon hepehupás, és bizonyos mértékben mindenki küszködik ezzel.”

„Tudjuk, hogy ez gyengesége a mi autónknak, ráadásul a gumik is nagyon érzékenyek itt.” 

Russell arról beszélt, a pálya nagyon gyors ütemben fog fejlődni a hétvége során, ami azt jelenti, hogy az időmérőn is folyamatosan javulnak majd a köridők – erre pedig készen kell állniuk.

„Meglepett az új aszfaltréteg tapadása, és biztos vagyok benne, hogy a pálya sokat javul még a hétvége során. Meggyőződésem, hogy az időmérőn is nagy lesz a javulás a Q1 és a Q3 között. Ha sikerül maximálisan kihegyezni a dolgokat szombaton, akkor rengeteget javíthatunk a köridőn az időmérő folyamán. És jól tudjuk, ezen a pályán mennyire fontos az időmérő. Optimisták vagyunk, és keményen dolgozunk ma este.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!