Russell szeretné, ha következő F1-es szerződése több évre szólna - F1VILÁG.HU

Russell szeretné, ha következő F1-es szerződése több évre szólna

HIRDETÉS
A jelenleg a Williams színeiben versenyző George Russell azt szeretné, ha következő Forma-1-es szerződése már több évre szólna. A brit pilóta jó eséllyel pályázik Valtteri Bottas ülésére.
George Russell (GBR) Williams Racing.
Portuguese Grand Prix, Thursday 29th April 2021. Portimao, Portugal.

A fiatal tehetsét tavaly egy alkalommal már versenyezhetett a Mercedes autójával: Bahreinben a koronavírusos Lewis Hamiltont helyettesítette, és nem is vallott szégyent, hiszen a győzelemért harcolhatott – a csapat kapitális bokszutcai bakija miatt azonban végül nem tudott jól szerepelni.

A Mercedesnél viszont nem akarják elkapkodni a jövő évvel kapcsolatos döntést, így a csapat kulcsszereplője lesz majd az átigazolási piacnak.

A kirakós egy darabja szerdán a helyére került, Lando Norris ugyanis több évre szóló megállapodást kötött a McLarennel, így a fiatal brit csatlakozott generációjának azon tagjaihoz, akik legalább 2023-ig szóló szerződéssel rendelkeznek: Charles Leclerc-hez és Max Verstappenhez.

George Russell a Monacói Nagydíj helyszínén azt mondta, szeretné, ha az ő következő F1-es szerződése is több évre szólna.

„Egyérteműen a mostani helyzetem, az, hogy szabadon igazolható vagyok a következő évre, egy jó helyzet” – mondta a brit. „De úgy gondolom, a stabilitás és a tartósság fontos.”

„Teljesen világos, hogy azok a versenyzők, akik nemrég csapatot váltottak, milyen nehezen tudtak beugrani és alkalmazkodni egy új csapathoz.”

„Szóval bárhol is leszek jövőre, szeretnék legalább néhány évig ott maradni, mert szerintem fontos a fejlődés szempontjából, hogy meglegyen a következetesség.”

Russell szót ejtett arról is, örül annak, hogy Norris bebiztosította helyét a McLarennél.

„Fantasztikus munkát végez mostanában, és a McLaren, mint csomag Landóval kiegészülve egészen rendkívüli. Érdekes lesz jövőre. Szerintem komoly fenyegetést jelenthetnek majd a topcsapatokra és a bajnoki címre.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!