Russell szeretne tesztelni az F1-es idénykezdet előtt

George Russell (GBR) Williams Racing. Australian Grand Prix, Thursday 12th March 2020. Albert Park, Melbourne, Australia.
Fotó: Williams
A Williams versenyzője, George Russell azt reméli, a 2020-as szezon július eleji kezdése előtt lesz lehetőségük arra, hogy régebbi autókkal teszteljenek, hogy a hosszú kihagyás után formába tudjanak lendülni.

A Forma-1 2020-as idénye várhatóan július első hétvégéjén startol el az Osztrák Nagydíjjal, a mezőny tagjai pedig négyhónapnyi kihagyás után ülhetnek újra versenyautóba.

Bár a mostani autókkal a szabályok szerint nem lehet tesztelni, a csapatoknak lehetőségük van arra, hogy 2019 előtti autókat pályára vigyenek.

George Russell azt mondja, örülne annak, ha pályára tudnának gurulni felkészülésképp.

„Igen, abszolút. Ez olyasvalami, amit megpróbálok majd megtenni” – mondta a brit, amikor arról kérdezték, lesz-e lehetősége arra, hogy még a szezonkezdet előtt egy régebbi F1-es autóval körözzön.

„Reálisan nézve a helyzetet, a gokart lesz az első lehetőség, amilyen hamar csak lehet, de szeretnék Forma-1-es autóba ülni, mielőtt újra elkezdünk versenyezni. Hogy egy Williams lesz-e, vagy egy Mercedes, arra még várnunk kell.”

„Csak pár kör kellene, de lehet szó akár Forma-3-as vagy Forma-2-es autóról is. Bármi, aminek négy kereke van, és lehet vele körözni egy versenypályán, jobb, mint a semmi.”

Russell elismerte, a fizikai edzettség fenntartása nagy kihívást jelent a bezártság idején.

„Hihetetlenül nehéz. Kétlem, hogy bármelyik pilótának van egy saját versenypályája és F1-es autója a hátsó kertben. A futballisták tudják rugdosni a labdát, és tréningezhetnek, de nekünk nagyon nehéz.”

„Amit csak lehet, megteszek a saját edzőtermemben, vagy futok vagy biciklizek, mentális szempontból pedig próbálom szinten tartani magam. Nemrég beruháztam egy minőségi szimulátorba is, és nem csak szórakozásból csinálom, hanem elkezdtem tréningezni is, hiszen ez van a legközelebb a valósághoz, és muszáj élesnek maradnom, bármikor is térjünk vissza a pályára.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS