Russell szerint a Mercedes autója túl érzékeny a szélre - F1VILÁG.HU

Russell szerint a Mercedes autója túl érzékeny a szélre

HIRDETÉS
A Williams versenyzője, George Russell szerint jó esély van arra, hogy a Mercedes csapata idén ugyanolyan problémákkal küszködik, mint a brit istálló.
2021 Bahrain Grand Prix, Saturday - LAT Images  Valtteri Bottas Mercedes

A Mercedes számára nehezen alakult az előszezoni felkészülés, és a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon sem volt csúcsformában versenyautójuk, az ugyanis meglehetősen idegesen viselkedett a kanyarokban.

Bár a csapat javítani tudott a helyzet, sőt, a vasárnapi versenyt egy remek taktikával meg is nyerte a Red Bull előtt, a Mercedesnél azt mondják, jelenleg teljesen egyértelmű, hogy az energiaital-gyárosok mögött vannak.

A Mercedesszel tavaly egy versenyen rajthoz álló George Russell szerint a német csapat a Williamshez hasonlóan azzal küszködik, hogy autója túlságosan érzékeny a szélre.

„A Mercedes ugyanabban a csónakban evez, mint a Mercedes, ami az autó szélre való érzékenységét illeti. Ez olyan alapvető probléma, amit csak egy teljes újratervezéssel lehet megoldani – ami nem opció számunkra” – mondta Russell a Speed Week című lapnak. „Szerintem a Mercedes jó eséllyel ugyanazzal a problémával küzd, mint mi.”

„Bahreinben 50 km/órás szélről beszéltünk. Ezek az autók már az 5 km/órás szélre is reagálnak, szóval el lehet képzelni, mi történik 50 km/órás, vagy akár 60-80 km/órás széllökéseknél.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!